Διάφορα

WINNER in UNESCO Global MIL Awards 2021 _ New EDUCATIONAL ΚΙΤ ANIMATION IN TEACHING

By  | 
Η πλατφόρμα μάθησης Psaroloco φιλοξενεί σύντομα μαθήματα που έχουν σχεδιαστεί για να εμπλουτίσουν τη διδακτική και μαθησιακή σας πρακτική.  
             Χρήση κινούμενων εικόνων stop-motion για τη διδασκαλία στοιχειωδών εννοιών   Η χρήση κινούμενων εικόνων stop-motion στην τάξη βοηθά τα παιδιά να συμμετέχουν περισσότερο σε αυτό που μαθαίνουν και τους δίνει την ευκαιρία να είναι δημιουργικά γεγονός που τελικά βοηθά στην ενίσχυση της συμμετοχής των μαθητών και στην κατανόηση του υλικού. Τα παιδιά έχουν διαφορετικά στυλ μάθησης και πολλαπλές ευφυΐες και η κινούμενη εικόνα stop-motion είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρέχετε στα παιδιά μη παραδοσιακές μαθησιακές εμπειρίες. Μερικοί μαθητές που δυσκολεύονται να εκφράσουν την κατανόησή τους για το περιεχόμενο μπορεί να είναι σε θέση να το αποδείξουν πιο εύκολα μέσω κινούμενων εικόνων.   Η κινούμενη εικόνα stop-motion μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διδάξει μια ποικιλία στοιχειωδών εννοιών: Οι μαθητές μπορούν να εκφράσουν οπτικά ιδέες μέσω ψηφιακής αφήγησης – να μάθουν για την ιστορία μέσω της αναπαράστασης – να απεικονίσουν τις επιστημονικές διαδικασίες και τους κύκλους ζωής – να οραματιστούν και να εξηγήσουν τα μαθηματικά   Η δημιουργία ταινιών κινουμένων σχεδίων stop-motion είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών και να βοηθήσετε τους μαθητές να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων. ​ Πώς τα κινούμενα σχέδια βοηθούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες;   Τα κινούμενα σχέδια μπορούν να είναι πραγματικά θετικά και ένα μεγάλο διδακτικό βοήθημα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πολλά σχολεία ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών χρησιμοποιούν ήδη την κινούμενη εικόνα ως μέθοδο διδασκαλίας. Το Stop motion animation είναι ένα εξαιρετικά οπτικό μέσο που είναι ιδανικό για να συναντήσετε νέες έννοιες σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. ​ Προωθεί την κοινωνική και εκπαιδευτική ένταξη – Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας – Αυξάνει την αυτοπεποίθηση –Ενισχύει τις δεξιότητες οργάνωσης –Επικοινωνία  ​ Stop Motion στο σχολείο και στο πρόγραμμα σπουδών Υπάρχουν 5 συγκεκριμένα βήματα που εμπλέκονται στην παραγωγή μιας ταινίας. Ας δούμε κάθε ένα από αυτά τα βήματα και να δείξουμε πώς μπορούν να επιτευχθούν διάφορα μαθησιακά αποτελέσματα με αυτή τη μορφή κινούμενων εικόνων.   Το παρόν εκαπιδευτικό κιτ δημοσιεύεται στο πλαίσιο των δωρεάν εκπαιδευτικών πόρων του Psaroloco Media Literacy Project   
Δείτε εδώ
Check Psaroloco Unesco Mil Clicks  

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds