Άρθρα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ – Αποφάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής της Α.Ε.Β.Τ

By  | 

Συνεδρίασε η  Οργανωτική Επιτροπή  της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης (Α.Ε.Β.Τ),  υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Μουζακίτη, Πρόεδρου και Ιδρυτού της. Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η Απονομή των Θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων 2022. Ύστερα από παρουσίαση εισηγήσεων, απόψεων και ενδελεχή συζήτηση των δεδομένων που έχουν προκύψει, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

 1ον). Η απονομή δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί για τα διαγωνιζόμενα βραβεία θεάτρου, αφού είναι γνωστό ότι τα θέατρα ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας,  δεν ανέβηκαν νέες παραστάσεις, ενώ την τρέχουσα περίοδο επαναλαμβάνονται  πολλές παραστάσεις οι οποίες είχαν ανέβει πριν την καραντίνα.                                                                                      

2ον). Τα διαγωνιζόμενα βραβεία θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2022 με υποψηφιότητες που θα αφορούν σε καινούριες παραστάσεις και όχι επαναλήψεις παραστάσεων.

 3ον) Δεν θα είναι υποψήφιοι ηθοποιοί μέλη του ΣΕΗ που εμπλέκονται σε υποθέσεις κακοποίησης, σεξουαλικών παρενοχλήσεων και βιασμών μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τις καταγγελίες που έχει συλλέξει, επεξεργαστεί και υποβάλλει ο εν λόγω φορέας μέσω του Πειθαρχικού του Συμβουλίου. Στηρίζουμε τα θύματα και επιθυμούμε  να λάμψει  η αλήθεια και οι ένοχοι να οδηγηθούν εκεί που θα κρίνει αποκλειστικά και μόνο η δικαιοσύνη.                                                                

4ον) Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΕΗ, ότι τα κορφιάτικα δεν προσφέρουν τίποτα στον πολιτισμό, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν δήλωσε η Α.Ε.Β.Τ ότι προσφέρει στον πολιτισμό, γι αυτό και δεν διεκδικεί κάτι «από αυτόν» αλλά μόνο «για αυτόν».

Προβάλλουμε τον Πολιτισμό επί 40 συναπτά έτη,  αναδεικνύοντας  και επιβραβεύοντας όσους προσφέρουν σε αυτόν με κατάθεση ψυχής και χωρίς υστεροβουλία. Και βέβαια το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γκρεμίζουμε εμείς τον πολιτισμό αλλά  δυστυχώς κάποιοι που εκμεταλλεύονται για προσωπικό ή μελλοντικό κομματικό όφελος τις καταγγελίες των ανθρώπων της Τέχνης. Άλλωστε αυτοί ήξεραν και σιωπούσαν, βρίσκονταν μέσα στους χώρους παραγωγής πολιτισμού. Εμείς που «δεν προσφέρουμε τίποτα», απλώς επιβραβεύαμε το αποτέλεσμα, χωρίς να γνωρίζουμε τα φρικτά πράγματα που γίνονταν στα «παρασκήνια»

5ον) Εφόσον δεν προσφέρουμε στον πολιτισμό καλό θα είναι να επιστραφούν στην Ακαδημία, τα βραβεία που έχουν πάρει το ΣΕΗ το 1991 και ο πρόεδρος του Σπύρος Μπιμπίλας για το έργο ‘’Το παγκάκι’’.                                                                                           

 6ον) Οι επιτροπές θα βλέπουν παραστάσεις μόνο για καλλιτέχνες που δεν ανήκουν στον φορέα  αυτό.                                                                                                        

 7ον) Η τελετή για τα 40 χρόνια του θεσμού των κορφιάτικων βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο σε θέατρο  της Αθήνας.

 8ον) Η εκδήλωση των βραβείων ‘’Προσωπικότητες’’ 2022 θα γίνει στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) τον Μάρτιο του 2022, ενώ η εκδήλωση για τα «Ειδικά βραβεία» θα γίνει στο θέατρο ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη του Δήμου Νίκαιας.                                                                                                                       

9ον) Η εκδήλωση για τα «Μουσικά Βραβεία» θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο ΒΕΑΚΕΙΟ του Πειραιά, τον Σεπτέμβριο του 2022,  και τα «Τηλεοπτικά» στον Δήμο Διονύσου τον Νοέμβριο

10ον) Τέλος τα νέα βραβεία, ‘’Οι χρυσές πένες’’, θα απονεμηθούν στο ξενοδοχείο PLAZA στην Αθήνα. Αναμένεται η έγκριση του Δ.Σ. και ο ορισμός τον επιτροπών.

Η υπεύθυνη  Δημοσίων Σχέσεων – Επικοινωνίας                                Χριστιάννα Φωτιάδη Αρθρογράφος, Ραδιοφωνική Παραγωγός                                                Τηλ. 6947125110- E mail: cfjanus@yahoo.com

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds