Άρθρα

Αβάλη και Νevronas.gr μαζί για τη Συμπερίληψη… «Invitation for Inclusion»!

By  | 

Αβάλη και Νevronas.gr σας προσκαλούν στην Συμπερίληψη!!!
Γιατί η συμπερίληψη δεν εκβιάζεται …κατακτιέται!

Invitation for Inclusion – Διοργανωτές

Η Αβάλη ΑΜΚΕ ως γονεϊκός φορέας έχει να επιδείξει έργο και δράση στο χώρο των ΑμεΑ, με πληθώρα πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και επιστημονικών γεγονότων και έχει κατορθώσει να έχει ένα κύκλο σταθερών υποστηρικτών που γνωρίζουν, εκτιμούν και στηρίζουν έμπρακτα την δράση της.

Το πρόγραμμα «Invitation for Inclusion», που χρηματοδοτείται και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να πετύχουμε με ένα μοναδικό τρόπο την περίφημη συμπερίληψη!! Το μείγμα ειδικών και τυπικών σχολείων, φορέων και δομών ειδικών και τυπικών, σε δράσεις κοινές, πολιτιστικές που όλοι μπορούν να συμμετέχουν και να μάθουν ο ένας τον άλλον, είναι για εμάς μία πολύ μεγάλη πρόκληση.

Ακόμη, η συμμετοχή πολιτιστικών σχημάτων που συμμετέχουν ΑμεΑ, σε αυτές τις δράσεις, δίνει την δυνατότητα να υποστηριχθούν ηθικά και οικονομικά την δύσκολη αυτή περίοδο.

Οι παραπάνω στόχοι ήταν εξ’ αρχής αποτέλεσμα συνεργασίας μας με τον Nevronas.gr — ένα σημαντικό και αξιόπιστο δίκτυο και δίαυλο επικοινωνίας με το σύνολο σχεδόν των φορέων, κρατικών και ιδιωτικών, που ασχολούνται με τα ΑμεΑ.

Mαζί, Αβάλη και Nevronas.gr, προχωράμε στην υλοποίησή τους, πολλαπλασιάζοντας και μεγιστοποιώντας την συμμετοχή και τα αποτελέσματα της κάθε δράσης μας.

• Μαζί, έχουμε συναντήσει εκπροσώπους των ΟΤΑ οι οποίοι έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και έχουν δεσμευτεί να μας παρέχουν βοήθεια στην υλοποίησή του.
• Επίσης, είμαστε σε επικοινωνία με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς που έχουν εκφράσει την επιθυμία να υιοθετήσουν κάποιες από τις δράσεις του προγράμματος.

Παρά τις αντιξοότητες που έχει δημιουργήσει η πανδημία συνεχίζουμε να προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τις δράσεις που για εμάς, τα παιδιά και τις οικογένειες μας είναι πολύ σημαντικές λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας).

Invitation for Inclusion – Τι είναι

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα φέρει κοντά τους μαθητές και τις μαθήτριες με ή χωρίς αναπηρία μέσω της Τέχνης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Έτσι θα επιτύχει με τον καλύτερο τρόπο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα ζητήματα αναπηρίας.

Κάθε μήνα θα πραγματοποιoύνται 3 event, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες…

  • 2 events με την συμμετοχή ειδικών σχολείων που θα προσκαλούν τυπικά σχολεία προκειμένου να παρακολουθήσουν όλοι μαζί μια εκδήλωση και να συμμετέχουν ενεργά.
  • 1 event ανοιχτό για το κοινό.
  • Στόχο αποτελεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα να αποτελέσει την αφορμή για το επόμενο βήμα: Μια κοινή εκδήλωση τυπικού και ειδικού σχολείου! Θα έχουν τη δυνατότητα -εφόσον τους ενδιαφέρει- να σχεδιάσουν, να οργανώσουν και να υλοποιήσουν μία πολιτιστική ή αθλητική δράση συμπερίληψης, την οποία θα παρουσιάσουν το επόμενο σχολικό έτος στο πλαίσιο διαγωνισμού – τελικής παρουσίασης του «Invitation for Inclusion».

Οι χώροι και τα events θα εναλλάσσονται ανάλογα με τον σχεδιασμό του προγράμματος. Εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι, πάρκα και πλατείες είναι ενδεικτικά κάποιοι από τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τις δράσεις μας.

Το πρόγραμμα αυτό έχει και έμμεσους στόχους, οι οποίοι είναι εξίσου σημαντικοί!

  • Η αυξανόμενη διοργάνωση δράσεων με γνώμονα τη προσβασιμότητα και συμπερίληψη
  • Ένα ακόμα βήμα για την άρση των κοινωνικών διακρίσεων
  • Η σύμπραξη πολλών ομάδων και φορέων ΑμεΑ και όχι μόνο μέσα από πολιτιστικές δράσεις
  • Η δυνατότητα εργασίας και απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, εξαιρετικά σημαντικός στόχος!
  • Η συνολική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των ΑμεΑ στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα μέσα από την επαφή τους με φορείς και πολιτιστικούς παράγοντες .
  • Η πρόταση ολοκληρωμένων δράσεων κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα με χρονικό εύρος πέραν της διάρκειας του προγράμματος, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν αυτόνομα σε συμπεριληπτικά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα φορέων.

Invitation for Inclusion – Δράσεις μέχρι τέλος 2021

Σήμανση προγράμματος

Το λογότυπο του προγράμματος στηρίχθηκε πάνω σε ένα «συμπεριληπτικό παιγνίδι» ή συνήθεια που την κάνουμε όλοι μας σε κάθε ηλικία…

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds