Άρθρα

Για πρώτη φορά γυναίκα στην ηγεσία της κυβέρνησης του Βατικανού- Μία 52χρονη μοναχή

By  | 


Διορίστηκε γενική γραμματέας της κυβέρνησης

Πηγή φωτό Vatican News

Ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε, για πρώτη φορά, μία γυναίκα στην ηγεσία της κυβέρνησης του Βατικαν΄ού.

Η 52χρονη μοναχή Ραφαέλ Πετρίνι ως γενική γραμματέας της κυβέρνησης θα επιβλέπει την καθημερινή λειτουργία στο Βατικανό, έχοντας την εποπτεία, μεταξύ άλλων, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των υγειονομικών υπηρεσιών και των μουσείων. 

Με τον διορισμό της, έγινε η πλέον υψηλόβαθμη γυναίκα στο μικρότερο κράτος του κόσμου. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα National Catholic Reporter, τη θέση αυτή καταλαμβάνει κατά παράδοση επίσκοπος.

Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια του Πάπα Φραγκίσκου να τηρήσει την υπόσχεση για βελτίωση της ισορροπίας των φύλων, κάτι που σύμφωνα με γυναικείες οργανώσεις υλοποιείται υπερβολικά αργά. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ποντίφικας όρισε μια γυναίκα ως υπογραμματέα της συνόδου των επισκόπων. Η Ναταλί Μπεκάρ έγινε έτσι η πρώτη που καταλαμβάνει αυτή τη θέση με δικαίωμα ψήφου σε ένα όργανο που μελετά τα μεγάλα ζητήματα του δόγματος. 

Τον Αύγουστο τοποθέτησε τη μοναχή Αλεσάντρα Σμερίλι στην προσωρινή θέση της γραμματέως του γραφείου Ανάπτυξης, που ασχολείται με ζητήματα δικαιοσύνης και ειρήνης. Επίσης, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει τοποθετήσει γυναίκες σε υψηλόβαθμα πόστα στο συμβούλιο που επιβλέπει τα οικονομικά του Βατικανού και σε άλλες θέσεις, όπως στη διεύθυνση των μουσείων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuterswww.lifo.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds