Διάφορα

Εργαστήρι θεατρικής γραφής με τον Χάρη Μπόσινα στην Καταπαctή από τις 15 Νοεμβρίου 🎭

By  | 
Εργαστήρι θεατρικής γραφής με τον Χάρη Μπόσινα στην Καταπαctή από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου!   Η Καταπactή του Σωτήρη Δούβρη, συνεχίζοντας από το 2013 την πρωτοποριακή δουλειά πάνω στην άτυπη θεατρική και καλλιτεχνική εκπαίδευση, πραγματοποιεί νέο εργαστήρι θεατρικής γραφής με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών. Οι εγγραφές παρατείνονται έως τις 14 Νοεμβρίου και το εργαστήρι θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.
  Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίου, προκύπτουν κείμενα, τα οποία παρουσιάζονται από τους μαθητές της υποκριτικής (εργαστήρι θεατρικής γραφής). Ο ιδρυτής της Καταπactής, Σωτήρης Δούβρης και καταξιωμένοι συνεργάτες στον χώρο του Θεάτρου και των Τεχνών επιχειρούν, για ακόμη μία χρονιά, να δημιουργήσουν μία μεγάλη καλλιτεχνική κοινότητα με στόχο τον εμπλουτισμό και την ενίσχυση δεξιοτήτων, γνώσεων και εμπειριών.

 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ (με τον Χάρη Μπόσινα)
Μάθε την τεχνική, γράψε το δικό σου έργο
και δες το να γίνεται παράσταση!
Ο Χάρης Μπόσινας, με τεράστια πείρα στη συγγραφή επιτυχημένων θεατρικών έργων και τηλεοπτικών σεναρίων, παρουσιάζει στην Καταπactή έναν κύκλο μαθημάτων, θεωρητικό, αλλά και πρακτικό, για το πώς δομείται ένα θεατρικό έργο. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, μελετώνται οι βασικές αρχές και οι κανόνες που διέπουν ένα σενάριο και ένα θεατρικό έργο, καθώς και μία σειρά από σχετικά θέματα: Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε σκηνές διαλόγων ή μονολόγων; Ποια η διαφορά ενός θεατρικού κειμένου με ένα τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό σενάριο; Πώς χτίζουμε έναν χαρακτήρα και πώς δίνουμε πληροφορίες στον θεατή; Πότε ένα κείμενο είναι ολοκληρωμένο; Στο σεμινάριο απαντώνται όλα τα παραπάνω, καθώς και άλλα ερωτήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία της συγγραφής. Παράλληλα, διερευνάται ο τρόπος που ενεργοποιούμε την έμπνευση και τη φαντασία, μέσα από απλές τεχνικές και πρακτική εξάσκηση. Βασικό στοιχείο η διάδραση ανάμεσα στα μέλη του εργαστηρίου και η ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ τους. Οι νέοι συγγραφείς που θα προκύψουν, θα έχουν την ευκαιρία να δουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους να ανεβαίνει σε κάποια σκηνή της Αθήνας, σε παραγωγή της Καταπactής. Τα σκηνικά, τα κοστούμια  και οι φωτισμοί σχεδιάζονται από τους μαθητές των αντίστοιχων εργαστηρίων.
Το προηγούμενο διάστημα ανέβηκε το πρώτο έργο που προέκυψε από το περσινό τμήμα του εργαστηρίου θεατρικής γραφής, με τίτλο “ΕΠΑΝΑστάση” στο Athinact του Fakanas Art Music School σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Δούβρη.
Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το εργαστήριο τόσο δια ζώσης, όσο και online, μέσω Zoom.
  Εισηγητής σεμιναρίου Χάρης Μπόσινας – Σύντομο Βιογραφικό
Σπούδασε Βιολογία στο Α.Π.Θ. και, στη συνέχεια, φοίτησε και αποφοίτησε με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. Στα δέκα, και πλέον, χρόνια συγγραφικής του δραστηριότητας έχει δημιουργήσει πληθώρα έργων, τα οποία έχουν ανεβάσει καταξιωμένοι σκηνοθέτες, αλλά και ο ίδιος, όπως: «Η Οφηλία είναι έγκυος» (Επι Κολωνώ, Nixon, περιοδεία, σκηνοθεσία Χ. Μπόσινας), «Να γεννηθώ ή αλλάξατε γνώμη;» (Επι Κολωνώ, Βικτώρια, σκηνοθεσία Χ. Μπόσινας), «Λευτεριά στη Μήδεια» (Olvio, σκηνοθεσία Κώστας Φιλίπογλου), «Δουλειές με φούντες» (Αθηναΐδα, σκηνοθεσία Αντώνης Λουδάρος), «Μια ημέρα. Σήμερα» (Faust, σκηνοθεσία Χ. Μπόσινας). Επίσης, έχει δουλέψει στην τηλεόραση ως σεναριογράφος, επιμελητής σεναρίων, αλλά και ηθοποιός σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές: «Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς» MEGA, «Τύχη βουνό» ANT1, «Μια στιγμή, δυο ζωές» MEGA, «Ένας μήνας και κάτι» MEGA, «Οικογενειακές ιστορίες» ALPHA (επιμελητής σεναρίων), «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» ΑΝΤ1, «Κάνε γονείς να δεις καλό» ΑΝΤ1. Τέλος, έχει εργαστεί ως ηθοποιός και στο θέατρο, συνεργαζόμενος με πολλούς σκηνοθέτες όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Κώστας Φιλίππογλου, ο Βασίλης Νικολαΐδης, ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ο Θύμιος Καρακατσάνης, η Τατιάνα Λύγαρη, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης κ.α.

Αυτόν τον καιρό εργάζεται ως σεναριογράφος στην τηλεοπτική σειρά του Σκάι “Μόλις χθες” σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου Ημερομηνίες εργαστηρίου:

Από Δευτέρα 15/11/2021 και κάθε Δευτέρα 19:00-22:00

Κόστος διδάκτρων: 55€/μήνα 

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:

Email:
info@katapacti.gr
T.: 216 80 96 448
Κορομηλά 19 – Αθήνα (Ν. Κόσμος)

 

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds