ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

EMMA SHAPPLIN – ALESSANDRO SAFINA, με Ζωντανή Ορχήστρα και Χορωδία | Σάββατο 20 Νοεμβρίου | Christmas Theater

By  | 

Για πρώτη φορά, η ανεπανάληπτη Γαλλίδα ντίβα της ποπ όπερας συναντά έναν συναρπαστικό Ιταλό τενόρο!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Christmas Theater

Μία παράσταση με
Ζωντανή Ορχήστρα & Χορωδία

Spente le stelle, La Notte Etterna, Luna, Con Te Partiro και άλλες μεγάλες στιγμές από δύο ακαταμάχητες φωνές που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή!

Δύο χρόνια μετά τη μεγάλη της επιτυχία με τις δύο sold out συναυλίες στο Christmas Theater, η μοναδική Emma Shapplin έρχεται ξανά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με μια σύμπραξη που θα είναι το συναυλιακό γεγονός της χρονιάς!
Δίπλα της θα έχει τον διάσημο Ιταλό τενόρο, Alessandro Safina.

  Ρομαντική, μυστηριώδης και φλογερή η Emma Shapplin συνδυάζει την ένταση και τη συναισθηματική φόρτιση της όπερας με τον αισθησιασμό και την αμεσότητα της ποπ μουσικής. Μια φωνή που αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η μουσική δεν εντάσσεται σε κατηγορίες, δεν υπακούει σε κανόνες και κομφορμισμούς. Μετά την τεράστια επιτυχία του «Spente le stelle» αλλά και τις απίστευτες πωλήσεις του πρώτου της άλμπουμ «Carmine Meo» που ξεπέρασε τα 2.000.000 αντιτύπων και έγινε πολύ-πλατινένιο σε πάνω από 25 χώρες, η καριέρα της απογειώθηκε.

H ίδια έχει δηλώσει: «Το πρώτο μου άλμπουμ, Carmine Meo γεννήθηκε από το πάθος μου για την όπερα, και μάλιστα την ιταλική, για τον Γκαετάνο Ντονιτσέττι έως τον Βιντσέντζο Μπελλίνι. Η φωνή μου πλέον καλύπτει μια μεγάλη έκταση από οκτάβες, εναλλάσσεται με ορχήστρα, ρυθμικά loops, μπάσο, κρουστά, φυσικούς ήχους και μια χορωδία όπερας. Δεν θα έλεγα ότι μου ταιριάζει ούτε ο χαρακτηρισμός ντίβα, ούτε ο χαρακτηρισμός ποπ τραγουδίστρια. Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Προτιμώ τις ελεύθερες απόψεις που λένε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κάθε άνθρωπος έχει πάνω του έναν λόγο για να τον ερωτευτείς…»

  Η Έμμα Σάπλιν δηλώνει και πάλι έτοιμη να μας καταπλήξει. Μία παράσταση με τη συμμετοχή ζωντανής ορχήστρας και χορωδίας – πάνω από 100 συντελεστές!- δεν παρουσιάζει απλώς μια ντίβα της όπερας ή ένα ποπ είδωλο, αλλά μια ερμηνεύτρια της οποίας η ερμηνεία αναδύεται από τα βάθη της ψυχής της!

  Μαζί της σε αυτήν την βραδιά θα έχει τον διάσημο Ιταλό τενόρο Alessandro Safina σε μια μοναδική συνάντηση που θα μείνει στην ιστορία.

Ο Αλεσσάντρο Σαφίνα είναι ένας ακόμα σημαντικός εκπρόσωπος της ποπ όπερας. Σπούδασε όπερα στην Φλωρεντία και αμέσως ανακάλυψε ένα μουσικό στυλ που συνδυάζει το λυρικό τραγούδι με την ποπ μουσική, ένα δικό του μοναδικό στυλ που οι κριτικοί το ονόμασαν «Pop Op». Στα live του συνδυάζει διάσημες άριες με σπουδαία ροκ και ποπ τραγούδια. Έγινε διάσημος με το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2002 με τίτλο «Pop Opera» το οποίο ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Εκεί μας παρουσίασε και την μεγάλη του επιτυχία, το τραγούδι «Luna». Ακολούθησαν εμφανίσεις σε μεγάλες όπερες σε όλο τον κόσμο αλλά και συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες της ποπ σκηνής.

Πέρα από τα διάσημα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει, συμμετείχε και στο soundtrack της ταινίας Moulin Rouge!,τραγουδώντας το «Your Song» του Έλτον Τζον, σε ντουέτο με τον ηθοποιό Γιούαν ΜακΓκρέγκορ. Όταν ρωτήθηκε από τον Guardian αν έχει ένα προσωπικό μότο, απάντησε: «Ακολουθήστε τα όνειρά σας».

Η Emma Shapplin και ο Alessandro Safina έρχονται στο Christmas Theater με ζωντανή ορχήστρα και χορωδία για να αποδείξουν τη δύναμη της μουσικής, γιατί η όπερα είναι μια μοναδική εμπειρία όταν συνδυάζεται με μελωδίες που έχουν κερδίσει την καρδιά μας. Όπως λέει και η Έμμα Σάπλιν: «Η τέχνη γεννιέται και προκύπτει από το συναίσθημα, από την ευαισθησία. Ακόμη και όταν δεν θέλουμε να βάλουμε συναίσθημα στη φωνή μας, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να την αφήσουμε να αποδώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων που έχει ως όργανο. Πιστεύω ότι η φωνή μας αντανακλά απόλυτα όχι μόνο την προσωπικότητά μας αλλά ακόμη και αυτό που έχουμε μέσα στο μυαλό μας, ακόμη και τη στιγμή που μιλάμε. H φωνή είναι ένα όργανο το οποίο συνδέεται με όλο μας το σώμα…»

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου ζήστε μια βραδιά με δύο μαγευτικές φωνές που θα σας μείνει αξέχαστη!

Πληροφορίες

EMMA SHAPPLIN – ALESSANDRO SAFINA
με Ζωντανή Ορχήστρα και Χορωδία
Christmas Theater
Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021
στις 21:00

Τιμές Εισιτηρίων   VIP Ζώνη: Κανονικό 68 ευρώ
Α’ Ζώνη: Κανονικό 58 ευρώ
Β’ Ζώνη: Κανονικό 48 ευρώ
Γ ‘Ζώνη: Κανονικό 38 ευρώ
Δ’ Ζώνη: Κανονικό 28 ευρώ
Ε’ Ζώνη: Κανονικό 18 ευρώ,
παιδικό, εφηβικό, φοιτητικό, πολυτέκνων, ανέργων: 13 ευρώ

ΑΜΕΑ: 13 ευρώ, Συνοδός: 18 ευρώ (ΜΟΝΟ με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701 700 ή στο Ταμείο του CHRISTMAS THEATER)

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, Πληροφορίες στο 211 7701 700 και στο tickets.office@ct.gr

Spente le stelle – Emma Shapplin (Caesarea)
https://www.youtube.com/watch?v=lfcxrJaERwU

Alessandro Safina – Luna (official video)
https://www.youtube.com/watch?v=PrXfHRYhHXk

Δείτε το βίντεο για τη συναυλία στο Christmas Theater
https://www.youtube.com/watch?v=g9oUwAMQv6k

Προπώληση εισιτηρίων
www.ct.gr
τηλεφωνικά στο 211 77 01 700
και στο δίκτυο viva.gr

CHRISTMAS THEATER
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου
Βεϊκου 137, Γαλάτσι
Τηλέφωνο: 211 77 01 700 και https://ct.gr/

Ο χώρος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων Γαλατσίου διαθέτει δικό του Parking και είναι δωρεάν.

Η είσοδος και η έξοδος των αυτοκινήτων γίνεται από 2 εισόδους.

Το θέατρο διαθέτει βεστιάριο και η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν.

Το θέατρο έχει πρόσβαση για άτομα ΑΜΕΑ και η κράτηση εισιτηρίων γίνεται τηλεφωνικά στο 211 7701700.

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση και πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη απευθυνθείτε στην Ηρώ Παστρικού στο info@eropastrikou.gr

Ο Πολιτισμός είναι ένα κοινό αγαθό που απευθύνεται σε όλους και – όταν παρέχεται με ασφάλεια – χωράει όλους!

Με αυτό το γνώμονα, το Christmas Theater (ακολουθώντας το παράδειγμα όλων των μεγάλων Ευρωπαϊκών θεάτρων) και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους θεατές αλλά και στην αποστολή του, θα λειτουργήσει ως μεικτός χώρος συνάθροισης κοινού, ακολουθώντας αυστηρά και υπεύθυνα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19.

Πολιτισμός για όλους
Ασφάλεια για όλους
Διασκεδάζουμε μαζί υπεύθυνα

Για την εγγύηση της υγείας και της ασφάλειας, το Christmas Theater αξιοποιεί την εμπειρία των προηγούμενων ετών λειτουργίας του καθώς και αυτή που απέκτησε τα δύο τελευταία καλοκαίρια με το City Garden όπου καθημερινά υποδεχόταν 800 άτομα και το οποίο λειτουργούσε με τις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία.

Έτσι, έχει αναπτύξει και δοκιμάσει, πρακτικές που εξασφαλίζουν την άνετη πρόσβαση στο χώρο και την ανέφελη διασκέδαση εφαρμόζοντας παράλληλα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από την νομοθεσία και τις εκάστοτε οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε κλειστά θέατρα. Τα ειδικά μέτρα που σχεδιάζονται και εφαρμόζονται στοχεύουν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους, καθώς και κατά την παραμονή τους στους χώρους των εκδηλώσεων.

Ειδικότερα:

Το Christmas Theater λειτουργεί με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς του, δηλαδή από τις 3.600 θέσεις που διαθέτει, ανοίγει προς πώληση μόνο τις 1.800 θέσεις.

Όλες οι θέσεις είναι αριθμημένες ενώ τα εισιτήρια διατίθενται αποκλειστικά σε δυάδες.

Ακόμα παραπάνω, οι αποστάσεις μεταξύ των θέσεων είναι οι μέγιστες δυνατές: δηλαδή σε κάθε δυάδα θέσεων θεατών υπάρχουν δύο θέσεις κενές τόσο μπρος και πίσω, όσο και αριστερά και δεξιά (σχήμα «σταυρός») κάτι που εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των θεατών.

Όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά (προσωπικά) και μη μεταβιβάσιμα ενώ ο έλεγχος τους κατά την είσοδο είναι ανέπαφος (με χρήση scanner).

Η αίθουσα του Christmas Theater είναι μεγάλη και η απόσταση της οροφής από τα καθίσματα τεράστια, ώστε να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ανανέωσης του αέρα. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει το σύστημα εξαερισμού και θέρμανσης ανοικτού κυκλώματος με εισροή νωπού αέρα που εξασφαλίζει συνεχή ροή νέου καθαρού αέρα από έξω (ανανεώνει, ΔΕΝ ανακυκλώνει).

Πριν και μετά από κάθε παράσταση υλοποιείται απολύμανση όλων των χώρων που κινήθηκε το κοινό, ο θίασος και το τεχνικό προσωπικό με την μέθοδο Νεφελοψεκασμού – Ψυχρής Εκνέφωσης (Fogging – νέφωση Dalco100 πιστοποιημένη από τον ΕΟΔΥ).

Στους μεικτούς χώρους συνάθροισης έχουν – σύμφωνα με τη νομοθεσία – πρόσβαση:

Όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή είτε έχουν εμβολιαστεί (και με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο) κι έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους είτε έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες [Πιστοποιητικό Νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο με ισχύ που διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν].

Όσοι έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου Covid-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες. Αυτές οι υποχρεώσεις ισχύουν για όλους άνω των δώδεκα (12) ετών.

Για τα παιδιά, από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών είναι απαραίτητη δήλωση self-test τελευταίου εικοσιτετραώρου στην οποία προβαίνει οποιοσδήποτε γονέας/κηδεμόνας.

Για την είσοδό τους στις παραστάσεις, οι θεατές πρέπει να επιδεικνύουν ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας. Το Christmas Theater δεν συλλέγει ούτε επεξεργάζεται κανένα προσωπικό δεδομένο μέσω της διαδικασίας ελέγχου των πιστοποιητικών καθώς χρησιμοποιεί την εφαρμογή «CovidFreeGr» που έχει θεσπίσει η πολιτεία (Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων).

Το Christmas Theater είναι αυστηρό και με τον εαυτό του.

Έτσι, πραγματοποιούνται καθημερινές εντατικές απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους και στα WC, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Σε όλους τους χώρους του υπάρχουν αντισηπτικά χεριών. Οι θεατές μπορούν και πρέπει να τα χρησιμοποιούν ώστε να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Διαθέτει πολυπληθές προσωπικό ταξιθεσίας και ασφαλείας, έτοιμο να δώσει λύσεις σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός.

Όλα και όλοι με τη σειρά τους.

Προς αποφυγή του συνωστισμού, προτείνεται οι θεατές να προσέρχονται στους χώρους τουλάχιστον 60′ πριν την έναρξη των παραστάσεων.

Οι διαδρομές εισόδου και εξόδου των θεατών έχουν διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε σε κανένα σημείο να μην σημειώνεται μεγάλη συγκέντρωση κοινού, με την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θεατών κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τους χώρους.

Δεν υπάρχουν διαλείμματα στις παραστάσεις ενώ η αποχώρηση των θεατών από τους χώρους γίνεται σταδιακά και πάντα υπό τις οδηγίες της ταξιθεσίας. Οι θεατές πρέπει να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης και παραμονής τους στον χώρο της παράστασης, από την είσοδο μέχρι και την έξοδό τους.

Τα κυλικεία λειτουργούν κανονικά εφαρμόζοντας όλες τις απαραίτητες οδηγίες απολύμανσης.

Τελικά, όλα είναι δυνατά, όταν τηρούνται οι κανόνες. Κανένας δεν αποκλείεται. Καμία νύχτα δεν θα είναι ίδια με τις άλλες. Καμία μαγεία δεν θα χαθεί. Κανένα παιδί δε θα χάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Γιατί όπως λέει και ο Κάρολος Ντίκενς: «Γεμίζω με το πνεύμα των Χριστουγέννων την ψυχή μου και προσπαθώ να κρατήσω αυτό το συναίσθημα όλο τον χρόνο…»

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds