ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Για αποφυγή σύγχυσης σχετικά με μια απλή διαδικασία καθορισμού διοικητικών ορίων, διευκρινίζουμε ότι αυτή δεν αφορά τον ιστορικό οικισμό Νταού Πεντέλης, ο οποίος ήταν, είναι και θα παραμείνει στο Δήμο Πεντέλης

By  | 

Για την αποφυγή, άθελα ή ηθελημένα, σύγχυσης σχετικά με τον καθορισμό ορίων μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, αναφέρουμε ότι αυτό είναι μια απλή θεσμοθετημένη διοικητική διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τον οικισμό Νταού Πεντέλης.

Αναφορικά με αυτή την τυπική διαδικασία καθορισμού διοικητικών ορίων μεταξύ των Δήμων Πεντέλης και Ραφήνας – Πικερμίου, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

1. Η σχετική διαδικασία αφορά την περιοχή των Καταρρακτών στο Ντράφι (Βαλανάρη), καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, ή Εκθέσεις της Επιτροπής Ορίων, για τη περιοχή αυτή, συνθήκες οι οποίες οδηγούν στη συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να λυθεί η εν λόγω διοικητική εκκρεμότητα.

2. Ζήτημα καθορισμού ορίων με την Νταού Πεντέλης, ούτε έχει τεθεί ποτέ, ούτε τίθεται ούτε θα τεθεί. Τα όρια είναι ξεκάθαρα και ο οικισμός Νταού, είναι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πεντέλης. Άλλωστε ο Δήμος Πεντέλης έχει συμπεριλάβει από 22 Σεπτεμβρίου 2021, στην πρότασή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη σύνταξη του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης τον ιστορικό οικισμό Νταού.

Προς κάθε κατεύθυνση ξεκαθαρίζουμε ότι ο ιστορικός οικισμός Νταού Πεντέλης, ήταν, είναι και θα παραμείνει στο Δήμο Πεντέλης.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds