Άρθρα

ASAT: Η πρώτη ελληνική φοιτητική ομάδα που εκτόξευσε πύραυλο υψηλής ισχύος

By  | 

Του Γ. Κατσιάνη

Μαθήματα καινοτομίας παραδίδει η ομάδα διαστήματος και αεροναυπηγικής του ΑΠΘ (ASAT).

Μετά το μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV) που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, η ομάδα των φοιτητών του ΑΠΘ  προχώρησε στην κατασκευή πυραύλου υψηλής ισχύος, με την επωνυμία SELENE.

«Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο άγχους, αντιξοοτήτων και ακούραστης δουλειάς, είδαμε τη SELENE να πετάει και συνειδητοποιήσαμε ότι οι προσπάθειές μας είχαν αποδώσει(!)», σημειώνει με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο facebook η ASAT, η οποία συμμετείχε στον πρώτο πανεπιστημιακό διαγωνισμό εκτόξευσης πυραύλων στην Ευρώπη (EUROC) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Πόντε ντε Σορ της Πορτογαλίας.

Ο επόμενος στόχος για την ASAT είναι μία ακόμη διάκριση στον αντίστοιχο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2022, στις ΗΠΑ.

Δείτε την στιγμή της εκτόξευσης του πυραύλου υψηλής ισχύος που κατασκεύασε η ASAT SELENE: First Greek Student High Power Rocket Launched – YouTube

πηγή:thesseconomy.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds