ΘΕΑΤΡΟ

«Θεατρικό Εργαστήρι Γιώργος Α. Χριστοδούλου»

By  | 

Η «Galerie Δημιουργών» πιστή εδώ και χρόνια στην ανάδειξη κάθε μορφής Πολιτισμού και ύστερα από το μεγάλο διάστημα σιωπής που επέβαλλαν οι ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, με χαρά ανακοινώνει την συνεργασία της με τον καταξιωμένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Α. Χριστοδούλου εγκαινιάζοντας το νέο «Θεατρικό Εργαστήρι». Προσκαλεί ερασιτέχνες και μη, ηθοποιούς, άνδρες-γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας, που θα το πλαισιώσουν.Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην Τέχνη του λόγου, στην κίνηση, στην υποκριτική, στην τεχνική έκφρασης και κυρίως στην ανάλυση θεατρικών έργων-κειμένων και ρόλων, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Παράλληλα θα υπάρξουν λεπτομερείς αναλύσεις μονολόγων και ειδικά εκείνων που αφορούν σε θεατρικές προσωπογραφίες, σπουδαίων Ελλήνων που έφυγαν από την ζωή, βάζοντας την βαριά σφραγίδα τους στον εν γένει Πολιτισμό μας.

Θα διδαχτεί η Ιστορία Παγκόσμιου Θεάτρου, (Αγγλικό, Γαλλικό, Ισπανικό), για την απόκτηση ολοκληρωμένων γνώσεων.Θα γίνει ανθρώπινη έρευνα κυρίως στο Ρομαντικό και Ρεαλιστικό θέατρο. (Μαρινέτι, Μαγιακόφσκι, Μέγιερχολντ κ.ά.) Θα δοθεί μία σειρά ειδικών μαθημάτων για τις μεθόδους δημιουργικής γραφής, σύλληψη ιδεών, σκηνοθετικά ευρήματα, καθώς και για το ποιοι ακριβώς υπήρξαν οι εχθροί της Τέχνης έως και σήμερα σε μια ευρεία ανάλυση Θεατρικής Παιδείας. Θα μελετηθούν αποσπάσματα από σεμινάρια του συγγραφέα κ. Γιώργου Α. Χριστοδούλου που ήδη διδάσκονται σε Πανεπιστήμια των Μartin στις H.Π.A.

Θα συζητηθεί σε βάθος η Αρχαιοελληνική Γραμματεία, σε όλες της τις εκφάνσεις, αρχαίοι τραγικοί, η ζωή τους, το έργο τους, αλλά και ρόλοι Αρχαίων Ελληνικών κειμένων. Η ποίηση (όλα τα έχουν πει οι ποιητές μας) και η προσπάθεια ανάλυσης Ελλήνων κι ξένων μεγίστων ποιητών, θα παίξει έναν εξέχοντα ρόλο σε «όλο αυτό» που θα πράξουμε στην «Galerie Δημιουργών.Θα υπάρξει σμίξη του γενετήσιου θεατρικού λόγου, με την μουσική, μέσω μίας ουσιαστικής προσέγγισης από την καταξιωμένη μουσικοσυνθέτρια Πηγή Λυκούδη (κάτι που άλλωστε σηματοδοτεί την συνθετική της διαδρομή).

Όλοι οι σπουδαστές θα περάσουν άμεσα από την διδασκαλία στην σκηνική πράξη, σε ουσιαστικές πρόβες, ώστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να έχουν τη χαρά να εκθέσουν στο κοινό τον εαυτό τους, το ταλέντο τους, σε υψηλά απαιτήσεων θεατρικά κείμενα, που ενίοτε θα είναι μονόλογοι και άλλες φορές πολυπρόσωπα έργα… Ελλήνων και ξένων δημιουργών… Στο τέλος της χρονιάς, θα υπάρξουν βραβεύσεις των σπουδαστών για την κάθε παράσταση ξεχωριστά, με κριτήριο την ουσιαστική δουλειά, την πραγματική διάθεση για να αφομοιωθούν και εν τέλει να βγουν στην σκηνή όλα όσα θα μάθουν και θα μυηθούν στην Galerie δημιουργών σε αυτό το ξεχωριστό «Θεατρικό εργαστήρι Γιώργου Α, Χριστοδούλου»

Εγγραφές από Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 1. Τμήμα ενηλίκων( ερασιτέχνες ηθοποιοί) 2. Μaster class για επαγγελματίες Ημέρες και ώρες ακρόασης- οντισιόν: 1. Τμήματος ενηλίκων ερασιτεχνών ηθοποιών την Τρίτη 26/10/21 ώρες 12:00- 22:00 2. Master class την Τετάρτη 27/10/21 ώρες: 12:00 – 22:00 Κατόπιν ραντεβού Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6975858576

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ του θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου.

Ο Γιώργος Α. Χριστοδούλου μεγάλωσε στο Βέλο με καταγωγή το ορεινό Καίσαρι Κορινθίας. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες (Βραδυνή, Αδέσμευτος, Ελευθεροτυπία,κ.α.) περιοδικά και ραδιόφωνα. ΒΙΒΛΙΑ: «Ο Λόφος της Ειρήνης», (Εκδ. Κέδρος) «Ιστορίας Λόγος» (Εκδ. Αρχέτυπο), «Ορατός κύκλος», (Εκδ. Αγγελάκη) «Το δάκρυ της Τζοκόντας», (Εκδ. Άγκυρα) και «Ο Γλύπτης και η κοιμωμένη του». (Εκδ. Σαββάλας)

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ:

«Γιαννούλης Χαλεπάς, η κοιμωμένη μου». Βραβείο κειμένου το 2008 από το Υπουργείο Πολιτισμού -Εθνικό θέατρο-)(Παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου επί 5 συνεχή έτη -450 παραστάσεις- στο Θέατρο 4 εποχές Γιάννης Μόρτζος )

«Ομφάλιος Λώρος» (Παρουσιάστηκε το 2012 σε σκηνοθεσία Καλλιόπης Ξυπνητού, στα θέατρα Πασάγιο 8 και Ελπίδας-Έλενας Τσαλδάρη επί 2 συνεχείς σεζόν.)

«Ξανθίππη η γυναίκα του Σωκράτη» Βραβείο από τον Δήμο Αργυρούπολης (Από τα πρώτα έργα του συγγραφέα, γραμμένο το 2006. Έχει παρουσιαστεί τρεις φορές από τρεις διαφορετικούς σκηνοθέτες. Στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» (1 χρόνο) στο «Γκλόρια» (1 χρόνο) και στον Πολυχώρο Λυκαβηττού (1 χρόνο) Το 2013 σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση, το 2016 σε σκηνοθεσία Κωστή Παπαϊωάννου και το 2018 σε σκηνοθεσία Φωτεινής Νταφοπούλου. Το συγκεκριμένο θεατρικό παίζεται από το Κανάλι της Βουλής ανά τακτά χρονικά διαστήματα.) Τον Δεκέμβριο του 2021 θα παρουσιαστεί για 4η φορά σε σκηνοθεσία Εύας Μπενέτα, στο θέατρο του Κόμη.

«Πηνελόπη Δέλτα» Α Βραβείο καλύτερης παράστασης για το 2016 «Μίνως Βολανάκης»(Παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Μάγκυς Μοντζολή, στο Θέατρο της Ημέρας, τις χρονιές 2014, 2015, και 2016 270 παραστάσεις.)

«Λέλα Καραγιάννη η μάνα της αντίστασης» σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη. Α’ Βραβείο Ακαδημίας Θεάτρου Τέχνης (Παρουσιάστηκε στο «Διάχρονο Θέατρο Μαίρης Βιδάλη» κάνοντας πρεμιέρα το 2015, παίζεται έως σήμερα, καλοκαίρι του 21, με περιοδείες στη Περιφέρεια, αλλά και σε Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα).

«Κύριε Αττίκ… τελειώσαμε.» (Παρουσιάστηκε στο Θέατρο Αλκμήνη το 2017, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Νταφοπούλου πραγματοποιώντας δεκάδες παραστάσεις έως σήμερα, καλοκαίρι του 21, στη Περιφέρεια, αλλά και σε Φεστιβάλ.

«Η Γκιλοτίνα» Α Βραβείο κειμένου «Αλέκος Σακελλάριος» από την Ακαδημία Θεάτρου Τέχνης και Α Βραβείο σκηνοθεσίας. (Παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2018 σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, στο θέατρο «Τέσσερις εποχές».)

«Η Κούνια» (Θεατρικός μονόλογος)(Παρουσιάστηκε το 2020 στο θέατρο του Κόμη σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα.)

«ΕΠΤΑ»(Παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου το 2020 στο θέατρο Μπροντγουεη). Απόσπασμα του έργου, παρουσιάστηκε στις 11-7 -21 στην αίθουσα Τέχνης κ Συναυλιών Μελίνα Μερκούρη στα πλαίσια του κορυφαίου θεσμού (Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ.)

«Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του…Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!»(Παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη τον Ιούνιο του 2021 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης

«Αι γενεαί αι πάσαι… Νικηταράς!!» (Σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα) παρουσιάζεται αυτή την εποχή ( θεατρική σεζόν 2021) στoν Πολυχώρο Τέχνης της «Galerie Δημιουργών».

«Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας», θα παρουσιαστεί σε κεντρικό θέατρο, τον θεατρικό Χειμώνα 2021-22

«Όταν η Φόνισσα συνάντησε την Μήδεια», (Σκηνοθεσία Βασίλης Πλατάκης) στο θέατρο Μπροντγουεη). Πραγματοποιήθηκε η Πρεμιέρα στις 15/10/21.

Επίσης, για τον Θεατρικό χειμώνα του 2022 έχουν ήδη προγραμματιστεί τα έργα:1. «Η Δίκη των έξι» 2. «Γράμμα απ’ τη Μικρά Ασία». 3. «Η Γέννα της Φωτιάς. »Έχει γράψει ακόμα την «Κόκκινη βροχή»(Το Βαλς), «Ανεμώνη», «Μια δίκη παρωδία… Γεώργιος Καραϊσκάκης!», ενώ σε ελεύθερη ποίηση το δραματικό έργο, «Ηρώδης ο Αττικός.»

Ο Γιώργος Α. Χριστοδούλου, έχει συνεργαστεί στα κείμενά του, με σημαντικούς μουσικούς, ( Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Αγουρίδης, Πάναγιώτης Κλάδης, Τάκης Μπινιάρης, Νίκος Βασιλείου-Λυρικη- Ραφαήλ Πυλαρινός-Νίκη Γκουντούμη, Πηγή Λυκούδη κ.α. ) Τα έργα του, έχουν παρουσιαστεί σε σκηνές από καταξιωμένους ηθοποιούς, ενώ αποσπάσματα έχουν μεταφραστεί και διδάσκονται σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε τμήματα κοινωνιολογίας. (Martin TN, Morris, κλπ). Είναι μέλος της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων.Παραδίδει σεμινάρια σε σχολές Δραματικής Τέχνης, ενώ εδώ και πολλά χρόνια, δίνει διαλέξεις σε φοιτητές, ως θεατρικός συγγραφέας και αναλυτής-κριτικός θεάτρου σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds