ΘΕΑΤΡΟ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ »ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ…ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ!»

By  | 

Γράφει: η Χριστιάννα Φωτιάδη

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω για δεύτερη φορά τη θεατρική παράσταση »Αι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!΄΄» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου. Ενός θεατρικού συγγραφέα που δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε σκηνές από καταξιωμένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Τα περισσότερα είναι βραβευμένα από διάφορους φορείς  (Ακαδημία Τέχνης, Εθνικό Θέατρο, Δήμους, Υπουργείο Πολιτισμού, κλπ.). Αποσπάσματα έργων του, έχουν μεταφραστεί και διδάσκονται σε θεατρικές σχολές στην Ελλάδα, και σε Πανεπιστήμια των  ΗΠΑ, στα τμήματα κοινωνιολογίας.

Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί ΄ επί σκηνής που κυριολεκτικά σε καθηλώνουν με τις ερμηνείες τους. Τόσο ο Χρίστος Γεωργίου, στον ρόλο του Νικηταρά όσο και η Σάρα Τερζή στον ρόλο της τρελο-Σοφιάς.

Ο Χρίστος Γεωργίου γεμίζει κυριολεκτικά τη σκηνή με την υποκριτική του δεινότητα με τρόπο τέτοιο που νομίζεις ότι βλέπεις μπροστά σου ολοζώντανο τον ίδιο τον Νικηταρά, που αν και τυφλός πασχίζει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την πατρίδα.

Από την άλλη η Σάρα Τερζή, που παρ’όλο που στερείται μιας βασικής αρχής της θεατρικής σκηνής, αυτή της κίνησης, αφού ο ρόλος απαιτεί να είναι καθηλωμένη και δεμένη στο πάτωμα, εντούτοις καταφέρνει με τρόπο μοναδικό να σε μαγέψει με την ερμηνεία της.

Είναι μία παράσταση βαθιά ελληνική που σε πλημμυρίζει από αισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας. Μια παράσταση που πρέπει όλοι να δουν….

Σημείωση: Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 20:30 στην Galerie Δημιουργών. Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στο 2106251732

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds