Άρθρα

Σεισμογράφος στο 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς

By  | 

Στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς έχει εγκατασταθεί σεισμογράφος ειδικά φτιαγμένος για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Εντάσσεται σε ένα δίκτυο σεισμογράφων που έχει εγκατασταθεί σε δέκα περίπου σχολεία της χώρας και σε γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία η Ιταλία και η Κύπρος.

Οι σεισμογράφοι αυτοί είναι συνδεδεμένοι on line με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Διευθυντή Ερευνών, Δρ. Μάκη Χουλιάρα.

Ο σεισμογράφος λειτουργεί στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς, και παρακολουθείται από τον Δρ. Γεωφυσικής Ηλία Κούτσικο, Διευθυντή του σχολείου.

Λόγω της θέσης του σχολείου, θα καταγράφεται με ακρίβεια η σεισμική δραστηριότητα του ρήγματος της Πάρνηθας και των άλλων γειτονικών ρηγμάτων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο σεισμογράφος αυτός έχει την δυνατότητα να καταγράφει σεισμούς που γίνονται σε όλο τον κόσμο ακόμη και πιθανές πυρηνικές δοκιμές. Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που λειτουργεί με επιτυχία! H ενασχόληση με αυτό τον διαδραστικό τρόπο εκμάθησης επηρεάζει τους μαθητ΄ές στις επαγγελματικές μελλοντικές τους επιλογές.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds