ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας

By  | 

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής, ενώ συμβάλει στον απεγκλωβισμό και την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών» Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάσβεση της καταστροφικής φωτιάς στην Βαρυμπόμπη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, Αντιπεριφερειάρχες και όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη συνδράμει από την πρώτη στιγμή στις προσπάθειες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, ενώ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και ομάδες εθελοντών βοηθά στον απεγκλωβισμό πολιτών.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται αυτή την ώρα, συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, 21 υδροφόρες, 4 ερπυστριοφόρα μηχανήματα έργου και φορτηγά.

Ο Περιφερειάρχης βρίσκεται στο σημείο και συντονίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ενώ ενημερώνεται συνεχώς για το πως εξελίσσεται η κατάσταση. Στο σημείο βρίσκονται επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθ. Κατσιγιάννης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Λόγω της πυρκαγιάς, έχουν ήδη εκκενωθεί πολλές περιοχές. Σε πολλές από τις περιπτώσεις απεγκλωβισμού έχει συμβάλει και ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ενώ βρίσκεται σε επιφυλακή σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να εκκενωθούν σημεία που κρίνονται επικίνδυνα, (οικίες, Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, κ.α).

Με αφορμή τις πυρκαγιές ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή, ο Μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται επί ποδός ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Είναι ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι να επιδείξουμε ψυχραιμία και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που δίδονται προκειμένου να προστατέψουμε τις ζωές μας. Βασική μας έγνοια αυτή τη στιγμή η ασφάλεια των πολιτών».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds