ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής η μετονομασία οδών πλησίον του νοσοκομείου Αγία Όλγα σε Θ. Κωνσταντόπουλου και Αλίκης Περρωτή – Κωνσταντοπούλου

By  | 

Γ. Πατούλης: «Η προσφορά της οικογένειας Κωνσταντοπούλου υπερβαίνει τα όρια της φιλανθρωπίας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Ελληνίδα και  Έλληνα»

onomatodosia 1

Με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής ολοκληρώθηκε πρόσφατα ημετονομασία οδών πλησίον του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου “Αγία Όλγα” σε Θ. Κωνσταντόπουλου και Αλίκης Περρωτή – Κωνσταντοπούλου.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και υπό το συντονισμό του Εκτελεστικού Γραμματέα Γ. Σελίμη ξεπεράστηκαν μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα και προχώρησε η διαδικασία για τη σχετική ονοματοδοσία. Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάστηκε στενά με το Δήμο Νέας Ιωνίας και την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Αττικής.

Η μετονομασία των οδών που περιβάλλουν το Νοσοκομείο σε «Αλίκη Περρωτή» και «Θεόδωρου Κωνσταντόπουλου»,  πραγματοποιήθηκε με στόχο να τιμηθούν οι μεγάλοι ευεργέτες του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας.  Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, κάτω από κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση στη Νέα Ιωνία παρουσία της Αλίκης Περρωτή – Κωνσταντοπούλου, κόρης του ευεργέτη του νοσοκομείου Θεόδωρου Κωνσταντόπουλου. Το παρόν έδωσαν πρόσωπα της κυβερνητικής και της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και της εκκλησίας αλλά και φορέων.

onomatodosia 2

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι «η προσφορά της οικογένειας Κωνσταντοπούλου υπερβαίνει τα όρια της φιλανθρωπίας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Ελληνίδα και  Έλληνα».  Αναφερόμενος στην κα Περρωτή την χαρακτήρισε ως μια «βαρυσήμαντη παρουσία στον κοινωνικό βίο» της χώρας. «Είναι μια μοναδική Ελληνίδα, που έχει διαγράψει μια λαμπρή επαγγελματική πορεία, αλλά είναι περισσότερο γνωστή για την αφειδώλευτη προσφορά της στο ελληνικό έθνος και σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων γονιών της, των αείμνηστων Μαρούλας και Θεόδωρου Κωνσταντόπουλου, η κυρία Αλίκη Περρωτή αφιέρωσε τη ζωή της στο παράδειγμα αγάπης και καλοσύνης που πήρε από την οικογένειά της – ένα όραμα που μοιράστηκε και με τον σύζυγό της, Δημήτρη Περρωτή. Αυτή την αγάπη έχει αποδείξει έμπρακτα εδώ και δεκαετίες, με δημόσιες δωρεές υψηλής σημασίας, όπως, ενδεικτικά, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη, η στήριξη του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Σχολής Ευελπίδων, η αναμόρφωση των ΜΕΘ του Ευαγγελισμού μεσούσης της πανδημίας – έργα που βελτιώνουν τους όρους ζωής των ωφελούμενων, χωρίς πολλές φορές οι ίδιοι να γνωρίζουν τον δωρητή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά της η κ.  Περρωτή, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την πρωτοβουλία και επισήμανε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην Ελλάδα με όλες της τις δυνάμεις και πρόσθεσε «η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πρέπει να το προστατεύσουμε. Είμαι σίγουρη ότι ο πατέρας μας βλέπει από εκεί ψηλά και χαίρεται για αυτό το σπουδαίο έργο, το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο μας.»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, ενώ στο έργο και στην προσφορά της οικογένειας Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων  ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χ. Πρίφτης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών  Β. Γιαννακόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης κ.α. 

Στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης πατέρας Επιφάνειος Αρβανίτης, εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας,  Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Δρυμούσης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Στυλιανός Πετράκης, ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ευθύμιος Μικρός, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Σπυρίδων Κοκκινάκης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας κα. Αγγελική Σακκαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αντώνης Καρβουνιάρης, κ.α.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds