Άρθρα

Εβδομάδα οστεοπόρωσης-Δήμος Βριλησσίων

By  | 

΄Ολοκληρώθηκε σήμερα η εβδομάδα. προληπτικού ελέγχου Οστεοπόρωσης για γυναίκες από 45 ετών και άνω.

Στον α’ όροφο των δημοτικών ιατρείων, με τήρηση αυστηρών υγειονομικών μέτρων καθώς και την σειρά των ραντεβού που είχαν κλείσει εκ των προτέρων οι ενδιαφερόμενες προσήλθαν ώστε να υποβληθούν οι περισσότερες σε προληπτική διαγνωστική εξέταση της οστεοπόρωσης, μιας ασθένειας που επηρεάζει και πλήττει κυρίως γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Με έναν εύκολο και εντελώς ανώδυνο τρόπο, τοποθετώντας το πέλμα του ποδιού σε έναν ηλεκτρονικό πελματογράφο, αυτομάτως γίνεται η μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπέρηχο πτέρνας την οποία και παίρνει στα χέρια η εξεταζόμενη. Ακριβώς στο διπλανό γραφείο είναι ο ιατρός ο οποίος εκτιμάει το αποτέλεσμα και δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες ή οδηγίες.

Το προσωπικό ήταν πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό και με εντυπωσίασε η σχολαστική καθαριότητα που επικρατούσε σε κάθε κίνηση, ακόμη και στο πόμολο της πόρτας που έπιασα για να μπω, καθαρίστηκε μόλις το άγγιξα κατά την είσοδο αλλά και την έξοδό μου από το γραφείο.

Φυσικά η όλη διαδικασία κράτησε μόλις λίγα λεπτά και με μηδενικό κόστος στα πλαίσια της εβδομάδας πρόληψης οστεοπόρωσης.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds