ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

YOU WALK

By  | 

ΕΠΕΚΤΕΙΝOΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το You Walk είναι το επόμενο έργο της Ντέμη Παπαθανασίου, για τη Theatre enCorps Collectif. Η δουλειά παίρνει ως έμπνευση τους στίχους από το τραγούδι της Laurie Anderson «You walk … και δεν το παρατηρείτε πάντα, αλλά συνεχώς πέφτετε. Με κάθε βήμα… πέφτετε… ”το έργο δημιουργείτε για να εξερευνήσει κρυμμένα στοιχεία που συνεχίζουν να εμποδίζουν το δρόμο προς την ένταξη και την ποικιλομορφία.

Το έργο εξετάζει τη δέσμευση της χορογράφου να αμφισβητεί κρυμμένες κανονιστικές δομές στη σύγχρονη χορογραφία. Ενδιαφέρεται να επιδιώξει δράση που διαλύει στάσεις που λειτουργούν αόρατα ενάντια στη συμπεριφορά χορού χωρίς αποκλεισμούς. «Περπατάτε…» στρέφεται στην πρόσβαση και κατοίκηση του χώρου του χορευτή με διαφορετικές ικανότητες. Το έργο ρωτά: πώς κατασκευάζουμε ενεργά έναν χώρο ώστε τα διάφορα σώματα να είναι παρόντα και ορατά, με αντιπροσωπεία και συμμετοχή στη δημιουργία της σύγχρονης κοινωνίας μας;

Ντέμη Παπαθανασίου

Η Ντέμη Παπαθανασίου έχει αναδειχθεί ως ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της Ελλάδας για την ποικιλομορφία και την ένταξη του χορού. Παρόλο που έχουν ανοίξει δρόμοι προς την ένταξη στην Ελλάδα, αυτοί παραμένουν περιορισμένοι στον τομέα του επαγγελματικού χορού: δεν υπάρχουν ευκαιρίες για άτομα με αναπηρία να συμμετάσχουν στο χορό στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και ακόμη λιγότερο, ευκαιρίες για εξειδίκευση στη χορογραφία. Οι περισσότερες  χορευτικές δραστηριότητες ανήκουν σε έργα που βασίζονται στην κοινότητα και, με λίγες εξαιρέσεις, τείνουν να καθοδηγούνται από τους χορευτές και τους ερμηνευτές. Τα κτήρια των θεάτρων εξακολουθούν να μην έχουν κατάλληλη πρόσβαση, ο όρος «λογική στέγαση» χρησιμοποιείται ως μέσο για να αποφευχθεί η ανάληψη δράσης και όχι να εξερευνηθούν τρόποι για να καταστεί δυνατή η δημιουργία νέων «καταλυμάτων» και έτσι να ενεργοποιηθεί η κοινωνική αλλαγή.

Λίγα λόγια σχετικά με την εταιρεία Theatre enCorps Collectif

Η εταιρεία Theatre enCorps παράγει καινοτόμες διεπιστημονικές παραστάσεις από το ντεμπούτο της το 1989 υπό τη διεύθυνση της χορογράφου / χορεύτρια Ana Sanchez-Colberg. Η εταιρεία έχει λάβει διεθνή βραβεία όπως το MAP 2019 στις ΗΠΑ. Το 2019 για τον εορτασμό της τριάντα έτους επετείου της, η εταιρεία ξεκινά εκ νέου ως Theatre enCorps Collectif σε αναγνώριση της ανάγκης να επανεξετάσει το όραμά της και να επανατοποθετήσει το έργο μέσα στις προκλήσεις της ζωής στον 21ο αιώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.theatreencorpscollectif.com

Online event με εγγραφή:

https://peatix.com/event/1977189?fbclid=IwAR2xB6cmccK_Rv3nxyrTHtsSnGEVH8svZtjzMGAb-hMYaprW11H3WxqO8ck

Πρωτότυπη  ιδέα  και χορογραφική ιδέα:  Ντέμη Παπαθανασίου ,

Υλικό που επινοήθηκε από το σύνολο: Ντέμη Παπαθανασίου, Έρση Λαδάκη, Ana Sánchez-Colberg

Σκηνογράφος : Ana Gabriela Webb-Sánchez

Συνθέτης : Menanto Chamberlain

Κάμερα: Γιώργος Βλαχονικολός

Διευθυντής σκηνής: Ελεάννα  Γιασεμή

Παραγωγός ζωντανής ροής: Jason Dupree

Υπεύθυνη Ερωτήσεων: Amanda K. White

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 17:30 UK/19:30 EEST ακολουθούμενο από  Q&A με την Ντέμη Παπαθανασίου

Κυριακή  4  Ιουλίου 2021 13:30 UK/15:30 EEST

Μια παραγωγή του Theatre enCorps Collectif, μέρος του διεθνούς έργου  Event/Horizons. Το Q&A το Σάββατο είναι η δεύτερη εκδήλωση της σειράς Tethered Entanglements που επιμελήθηκε η Amanda K White, ανοίγοντας τις διάφορες διαδικασίες καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο Event / Horizons.

Το You Walk έχει παραχθεί εν μέρει με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  της Ελλάδας, στο πλαίσιο της  χρηματοδότησης του Φεστιβάλ και Πολυθεματικές Εκδηλώσεις 2020.

Επίσης θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω  για την υποστήριξη τους στην πραγματοποίηση του έργου: Viepa Innovating Packaging & Robotic Systems, Robotsys ΕΠΕ, Αφοι Μανουσαριδη ΟΕ, Savvas-Mech ,Baumarket Α.Ε. ,Σταθόπουλος Στέφανος
Κριτσώνη Φωτεινή

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds