Δήμος Κηφισιάς

Αστρολογικά Νέα: Η μεγαλοπρεπής πανσέληνος του Αυγούστου από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

By  | 

‘Το Φεγγάρι, …λάμπει από ψηλά και »ασημώνει» πέρα τα βουνά….»!
Δευτέρα 3 Αυγούστου 
γύρω στις 7 μ.μ.
Η μεγαλοπρεπής Πανσέληνος του Αυγούστου, βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα …και την κάνει να μοιάζει μεγαλύτερη και πιο φωτεινή. Η έντονη και μαγνητική της παρουσία, μας εξιτάρει τη φαντασία και μας διεγείρει …ποικιλοτρόπως τα συναισθήματα
Η Πανσέληνος της 3ης Αυγούστου από τον άξονα Λέοντα/Υδροχόου(στην 11.45’ του Υδροχόου), πραγματοποιείται με ωροσκόπο στον Αιγόκερω και μεσουράνημα στον Σκορπιό.
Με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου (Κρόνο) αλλά και του μεσουρανήματος, (Πλούτωνα στον 1ο οίκοαντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα είναι περισσότερο από σοβαρά, δηλαδή, πολύ σοβαρά. 
Οι κοινωνικοί θεσμοί αλλά και ο νόμος/κράτος σε ευρύτερη κλίμακα, θέλει και μπορεί …να δείξει, (για ακόμη μια φορά), τη δύναμη που του αναλογεί.

Είναι τα πράγματα όμως τόσο απλά…; / ? / ;…!

Στην Αστρολογία συνήθως, δίνουμε κάποιους δυναμικούς χαρακτηρισμούς… σε ότι αφορά τη δυνατότητα, αλλά και το περιβάλλον δράσης, …που έχει κάθε ένας πλανήτης ξεχωριστά.  
Κάθε Αύγουστο, η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα Λέοντα/Υδροχόου. Αυτό φυσικά, στρέφει την προσοχή μας στον Ουρανό, που είναι και ο συμβολικός οδηγός σε ότι αφορά τον δρόμο του φεγγαριού(Πανσέληνος στον Υδροχόο


Ο Ουρανός, κυβερνήτης του αέρινου Υδροχόου, βρίσκεται ιδιαίτερα στριμωγμένος, στο γήινο και σταθερό ζώδιο του Ταύρου, που εκτός των άλλων, (Ταύρος=τροφός, φύση) είναι και ο σηματοδότης της παγκόσμιας οικονομίας. Η εξαιρετικά δυναμική εμπλοκή του Ουρανού σε αυτήν την Πανσέληνο, δημιουργεί  και πάλι, ένασχήμα οξύμωρο. 
Από από την αντίδραση στην καταπίεση…. και από την καταπίεση στην αντίδραση…αλλά και στην ανάγκη… εξεύρεσης νέων λύσεων!

Ο Ουρανός έχει συνδεθεί με διάφορες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα απρόοπτα περιστατικά. Το σίγουρο είναι, …πως θα ήταν καλό, να έχουμε ένα πρόγραμμα ελαστικό. Οι αμετακίνητες απόψεις και τα ακραία συναισθήματα, δεν βοηθούν. Θέματα διαπροσωπικών σχέσεων αναζητούν λύσεις. Τομείς όπως καριέρα και οικογένεια, θα είναι το βασικό θέμα της περιόδου αυτής. 


Πανσέληνος, 3/8/2020
Το τετράγωνο ΆΡΗ, Δία/Πλούτωνα, φέρνει υπερβολές στην σκέψη αλλά και στην κίνηση. Ίσως δούμε πολλές εντάσεις, που καλό θα ήταν να είμαστε παρατηρητές. Προσοχή στα ακραία συναισθήματα …αλλά και στα »κοφτερά΄» λόγια-κινήσεις. 
Θα ήταν καλό, να μην υπερτιμάτε τις δυνάμεις σας!


*Αύριο Τρίτη, τα ζώδια αναλυτικά

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds