Ομορφιά

Η ΣΩΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΔΕΡΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

By  | 

Η αισθητικός-κοσμετολόγος κ. Νίκη Δρόσου μας εξηγεί:

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής και οι ηλιόλουστες μέρες έχει αποδειχθεί ότι φτιάχνουν την διάθεση των ανθρώπων λόγω της αύξησης της σεροτονίνης. Η ζέστη και το φως χαλαρώνουν, προσφέρουν ευεξία γιατί οι ηλιακές ακτίνες επηρεάζουν τις ορμονικές  λειτουργίες του οργανισμού και αυξάνουν την ενεργητικότητα μας.

Το πρόσωπο μας δυστυχώς είναι συνέχεια εκτεθειμένοστην παραλία, σε έναν περίπατο στη φύση ακόμα και μια συννεφιασμένη μέρα, το δέρμα μας δεν προστατεύεται επαρκώς και εκτίθεται πολλές ώρες καθημερινά και το σημαντικότερο δεν έχει τις περισσότερες φορές ,φροντιστεί σωστά πριν την έκθεση του!

Να μην ξεχνάμε ότι το δέρμα μας είναι ένα όργανο και θέλει την κατάλληλη φροντίδα δίνοντάς του όλα τα συστατικά που του λείπουν και εφόδια για τα στοιχεία που ο ήλιος έρχεται  να καταστρέψει λόγω της τρύπας του όζοντος η οποία κάθε χρόνο αυξάνεται με αποτέλεσμα να μην  μπορεί να φιλτράρει επαρκώς την UVA ακτινοβολία, η οποία διεισδύει βαθειά στο DNA του κυττάρου το καταστρέφει, δημιουργούνται δηλαδή οι γνωστές σε όλους ελεύθερες ρίζες και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση της γήρανσης του κυττάρου η οποία αρχίζει με γρήγορους ρυθμούς από την ηλικία των 30 και έχουμε συνεχόμενες και αθροιστικές προβληματικές καταστάσεις: ελάττωση της φυσικής ενυδάτωσης του δέρματος λόγω της έντονης υπεραιμίας που προκαλεί η καθημερινή έκθεση. Λόγω υπεραιμίας, επίσης δημιουργούνται ευρυαγγείες ιδιαίτερα σε ευαίσθητα δέρματα, και έτσι εντοπίζουμε τραχύτητα, ξηρότητα, έκκριση σμήγματος, διεσταλμένους πόρους, καταστροφή του κολλαγόνου και κατά συνέπεια δημιουργία έντονης χαλάρωσης και βαθιών ρυτίδων και φυσικά των αντιαισθητικών για όλους μας πανάδων!

Το βασικότερο που θα πρέπει να φροντίσουμε είναι μια σωστή αντηλιακή που θα χρησιμοποιούμε του περισσότερους μήνες το χρόνο με δείκτη 15 SPF και τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια 30-50 SPF ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας μας και την έκθεση μας στον ήλιο.

Μια σωστή αντηλιακή πρέπει να έχει υαλουρονικό οξύ, το πιο ενυδατικό συστατικό που υπάρχει εκ γενετής στο δέρμα μας και καταστρέφεται με τον ήλιο, αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, E και C οι οποίες ενισχύουν την άμυνα του δέρματος και αποτρέπουν την δημιουργία ελεύθερων ριζών άρα την καταστροφή του δέρματος, αλλαντοϊνη, αλόη και γενικά συστατικά μη ερεθιστικά για το δέρμα.

Η αντηλιακή πρέπει να δίνεται από ειδικό ,από την προσωπική αισθητικό σας, που μπορεί να κάνει τη σωστή διάγνωση του δέρματος,τον τύπο ή τον φωτότυπο και γενικά γνωρίζει το ιστορικό σας καθώς και την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σας, γνωρίζει γενικά τις ανάγκες σας. Δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο επιλογής αντηλιακής κρέμας το ότι μπορεί κάποιο προϊόν να βρίσκεται σε έκπτωση ούτε το ότι μπορεί να προωθείται κάποιο συγκεκριμένο προϊόν για διαφημιστικούς σκοπούς ούτε η σύσταση από κάποια φίλη ή γνωστή, γιατί η λανθασμένη επιλογή αντηλιακής κρέμας μπορεί μακροπρόθεσμα να είναι καταστροφική για την επιδερμίδα σας.

Μετά τις διακοπές:

Αμέσως μετά τις διακοπές μας θα πρέπει να ενισχύσουμε το δέρμα μας δίνοντας του την δικιά του τροφή.Η σημαντικότερη τροφή όσον αφορά στην αναδόμηση του δέρματος μας είναι η πολύ σημαντική αντιοξειδωτική βιταμίνη C. Η βιταμίνη C υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα μας αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να αποθηκευτεί στο δέρμα πρέπει να την λαμβάνουμε όχι μόνο πόσιμα αλλά και τοπικά πάνω στο δέρμα. Είναι μια μαγική βιταμίνη και τα οφέλη της είναι πολλά και ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες είτε για πρόληψη είτε για αποκατάσταση. Mε την εφαρμογή θεραπείας με βιταμίνη C έχουμε αποκατάσταση όλων των λειτουργιών του δέρματος σε φυσιολογικά επίπεδα,ενισχύουμε τους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες δηλαδή δέρμα λείο ενυδατωμένο και απαλό,ενεργοποιούμε την παραγωγή κολλαγόνου άρα λείανση ρυτίδων και σύσφιξη και αύξηση του πάχους της επιδερμίδας,αποχρωματισμός κηλίδων- πανάδων,φυσικά μεγάλη δέσμευση ελεύθερων ριζών και γενικότερα ένα φρέσκο,λαμπερό και νεανικό δέρμα!

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας γιατί καταλαμβάνει την μεγαλύτερη έκταση και είναι εξίσου σημαντικό όσο προσέχουμε και την υγειά του οργανισμού μας από μέσα γιατί όσο περισσότερο το ευαισθητοποιούμε τόσο  περισσότερο το αφήνουμε να βάλλεται από τις εξωτερικές συνθήκες εκτός του ήλιου, των περιβαλλοντολογικών συνθηκών της ρύπανσης και της έλλειψης καθαρού οξυγόνου. Αγαπήστε το δέρμα σας  όπως αγαπάτε τον ευατό σας!

Μπορείτε να βρείτε την κ. Νίκη Δρόσου: Εχίνου 18 Νέα Κηφισιά, τηλ. 6945333561

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds