Η ιστορία πίσω από το όνομα

ΒΑΝΙΛΙΑ

By  | 

γράφει η Αγγελική Μεταξά και η Χριστίνα Άννα Φωτιάδη

Η Βανίλια είναι ένα γλυκοπωλείο- καφέ διαφορετικό από όσα έχουμε δει και ξέρουμε μέχρι τώρα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, η Νατάσα η γλυκιά ιδιοκτήτρια της Βανίλιας είναι εκεί και σε  υποδέχεται χαμογελαστή σε έναν χώρο που σε κάνει να νιώθεις ότι μπήκες σπίτι σου!

Μικρές χρωματιστές γωνιές με λουλούδια και διακοσμητικά κήπου που θα ήθελες να πάρεις μαζί σου ή να τα έχεις σπίτι σου εναρμονίζονται απόλυτα με την ηρεμία που σου προσφέρει ο χώρος. Ανοιχτός χώρος με τις απαραίτητες αποστάσεις στα τραπέζια και σχολαστική καθαριότητα πριν και μετά τον κάθε «καλεσμένο της» καθώς απολυμαίνει τα πάντα!

Το μάτι πάει από μόνο του στον εσωτερικό χώρο που είναι μια μεγάλη φωτεινή σάλα με έπιπλα που είναι κομμάτι του σπιτιού της, όλα από την προίκα της όπως μας λέει και με προσθέσεις δικές της κάθε εβδομάδα γιατί βάζει διαρκώς νέες πινελιές.

Μια τραπεζαρία με καρέκλες και τεράστια κηροπήγια στην μέση, ένα τζάκι με πολυθρόνες και χαμηλό τραπεζάκι, μια μπερζέρα που της αρέσει να κάθεται τον χειμώνα, μια τεράστια βιτρίνα με τα ποτήρια και τα κρύσταλλά της όπως ακριβώς έχει η κάθε νοικοκυρά σπίτι της. 

Ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος που όλα συνυπάρχουν εναρμονισμένα και που ο πελάτης μπορεί να έχει οπτική επαφή με την οικοδέσποινα.

 Απέναντι ακριβώς είναι το «βασίλειό μου» μας  λέει καθώς μας κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι και μας οδηγεί εκεί που φτιάχνει τις γλυκές και αλμυρές της δημιουργίες.  Είναι ένας χώρος πεντακάθαρος που μοσχοβολάει και αυτό που σου μένει είναι συνώνυμο με το όνομα του μαγαζιού τής.

Το όνομα «ΒΑΝΙΛΙΑ» όπως λέει η ίδια, το επέλεξε ακριβώς γιατί  φέρνει στο νου παιδικές αναμνήσεις και μυρωδιές. Η βανίλια έχει αυτή την γλυκιά και διακριτική μυρωδιά που δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη και ανακαλεί τις στιγμές του παρελθόντος που ήταν συνυφασμένες με αυτήν: Υποβρύχιο βανίλια, κέικ με βανίλια και κουλουράκια, αναμνήσεις από Σμύρνη που έχει καταγωγή όπως πολλοί από εμάς, αλλά και τόσα άλλα  υπέροχα γλυκά.

Υπέροχα είναι άλλωστε και όλα όσα μπορεί να δοκιμάσει ο κάθε επισκέπτης καθώς όλα τα γλυκά και τα αλμυρά είναι 100% χειροποίητα, φτιαγμένα από την ίδια τη Νατάσα,  με υλικά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας, αγνά και προσεγμένα σαν αυτά που θέλουμε στην καθημερινότητά μας.

Δεν χρησιμοποιεί τίποτα μη σπιτικό, ούτε σκόνες και συντηρητικά. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που θα σε καλωσορίσει κρατώντας στα  χέρια της ένα γλυκό που μόλις έχει ξεφουρνίσει και η μυρωδιά του σου ζαλίζει τις αισθήσεις σου.

Καθημερινά μπορεί να απολαύσει κάποιος τάρτες, κέικ, γλυκά, σάντουιτς, σαλάτες αλλά και πίτσες, burgers και πολλά άλλα.Από το πρωί μπορεί κάποιος να ξεκινήσει με ένα πολύ πλούσιο πρωινό με ομελέτα, croissants, χυμό και βέβαια υπέροχο, μυρωδάτο καφέ ή κάποιο άλλο ρόφημα όπως σοκολάτα ή τσάι  καθώς η Βανίλια διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από ροφήματα. 

Κάθε εβδομάδα έχει και κάποιες επιπλέον επιλογές όπως τις Τετάρτες για παράδειγμα που μπορεί κάποιος να απολαύσει μία από τις πεντανόστιμες βελουτέ σούπες που θα κερδίσουν τις γαστρονομικές σου απαιτήσεις και θα αδημονείς για την επόμενη εβδομάδα!

Ακόμα όμως και αν κάποιος δεν έχει χρόνο να την επισκεφτεί μπορεί να απολαύσει όλα όσα υπάρχουν στη «Βανίλια»  στον χώρο του. Επιπλέον, μπορεί να ζητήσει και το brunch box όπου με πολύ μεράκι επιμελείται και ετοιμάζει η Νατάσα σε μία ομολογουμένως εξαιρετική τιμή παίρνοντας δώρο τον καφέ του.

Τέλος, στη Βανίλια μπορείτε να ζητήσετε να σας ετοιμάσουν χυμούς κάθε είδους για τόνωση και ευεξία αλλά και για αποτοξίνωση. Αν πάλι, είστε vegan μπορείτε να απολαύσετε κάποια από τις vegan επιλογές ή να παραγγείλετε και η Νατάσα να σας ετοιμάσει ένα vegan πιάτο.

Κλείνοντας την ημέρα σας μπορείτε να περάσετε από τη Βανίλια και να απολαύσετε το ποτό σας ή το εξαιρετικό οινόμελο που φτιάχνει η Νατάσα ακούγοντας όμορφη χαλαρωτική μουσική.

Η Βανίλια που είναι pet friendly χώρος βρίσκεται στη Ν. Ερυθραία,   Αναξαγόρα 8.

Μπορείτε επίσης να βρείτε τη Βανίλια εδώ

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds