Διάφορα

Η γαλλική παρουσία στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2021

By  | 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στηρίζει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ένα από τα πιο σημαντικά σύγχρονα γεγονότα για τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το οποίο επιστρέφει φέτος με ένα πλούσιο πρόγραμμα, που θα διαρκέσει για πρώτη φορά μέχρι τον Οκτώβριο.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τη νέα γαλλική σκηνή μέσω καινοτόμων παραγωγών με μεγάλη ποικιλία του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Φέτος οι συμπαραγωγές με γαλλικές σκηνές θα επιτρέψουν στους/στις Έλληνες/ίδες καλλιτέχνες/ιδες να παρουσιάσουν επίσης τις παραστάσεις τους στη Γαλλία.

1 & 3 Ιουνίου στις 21:00 | 2 Ιουνίου στις 21:00 & στις 23:30 – Πειραιώς 260 Πρόδρομος Τσινικόρης | (Somewhere) beyond the cherry trees Βασισμένο στο Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχωφ, ο Πρόδρομος Τσινικόρης επιχειρεί να φανταστεί σε περιβάλλον σημερινό τη συνέχεια της ιστορίας : ποιες εναλλακτικές θα μπορούσαν να φανταστούν οι ήρωες για την επόμενη μέρα σήμερα, σε μια ακόμα εποχή που οι σταθερές του ιδιωτικού, κοινωνικού και οικονομικού βίου κλυδωνίζονται συθέμελα;

4 & 5 Ιουνίου, 9 μμ – Πειραιώς 260 Kader Attou | The Roots – Transmission Ο Kader Attou θα ζωντανέψει τη μακρά προσωπική ιστορία του δημιουργού με το χιπ χοπ, μία ιστορία που συνθέτουν παιδικές αναμνήσεις, χορευτικές αναζητήσεις και πολιτισμικές ανταλλαγές. Θα δουλέψει με επαγγελματίες Έλληνες/ίδες street χορευτές/τριες για τη πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών.

17 Ιουνίου, 9μμ – Ηρώδειο Anouar Brahem Quartet Καλείστε να ανακαλύψετε την δουλειά του δεξιοτέχνη στο ούτι Ανουας Μπραχέμ. Ο κορυφαίος μουσικός συνδυάζει πλήθος μουσικών ιδιωμάτων, από την παραδοσιακή και την κλασική αραβική μουσική μέχρι την τζαζ, ενώ με το κουαρτέτο του έχει εξασφαλίσει μια εξέχουσα θέση στην τζαζ μουσική σκηνή.

19 & 20 Ιουνίου, 8.15 μμ – Πειραιώς 260 Dyptik | Aπο-δόμηση Στον προαύλιο χώρο, έξι Γάλλοι χρησιμοποιούν την κινητική γλώσσα του χιπ χοπ και του μπρέικντανς, υπό τους ήχους αραβικής μουσικής με σύγχρονο beat και σε μια τεράστιά μεταλλική κατασκευή, για να εκφράσουν την επαναστατικότητα, την οργή και τον πόνο, τη φυγή και την ανάγκη για ελευθερία μετά την εμπειρία του εγκλεισμού.

2 & 3 Ιουλίου, 9:30 μμ -Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου Keyvan Chemirani & the Rhythm Alchemy (με τη συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου και του Vincent Ségal) O Ιρανός Κεϊβάν Σεμιρανί, ο Σωκράτης Σινόπουλος και ο Vincent Ségal, μοιράζονται μαζί μας τον πλούσιο και σύνθετο ήχο τους ο οποίος αναμειγνύει διαφορετικές γλώσσες και παραδόσεις : από τα βάθη της Ινδίας συναντούν τα δυτικότροπα ντραμς και το beatboxing της χιπ χοπ κουλτούρας, αλλά και την πολίτικη λύρα και το βιολοντσέλο.

7 & 8 Ιουλίου, 9μμ – Πειραιώς 260 Λενιώ Κακλέα | Age of Crime H χορογράφος Λενιώ Κακλέα μας καλεί να παρατηρήσουμε πως οι εθιμικές τελετές συγκροτούν ένα είδος φαντασιακής κοινότητας. Η Λενιώ Κακλέα βασίζεται σε πρωτοπρόσωπες οθωμανικές αφηγήσεις της επανάστασης για να αποκαλύψει τις εντάσεις που αποσιωπώνται γύρω από τη συγκρότηση ενός έθνους αποκαθαρμένου από τις επιρροές της Τουρκοκρατίας.

29 & 30 Σεπτεμβρίου, 9 μμ – Πειραιώς 260 Serge Aimé Coulibaly | Η εποχή μας Εμπνευσμένος από την Αφρικάνικη ήπειρο, ο χορογράφος Σερζ Αιμέ Κουλιμπαλύ εστιάζει στις προσπάθειες των ανθρώπων να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο αύριο, συνθέτοντας ένα πληθωρικό έργο, με τη συμμετοχή δέκα χορευτών/τριών και των τριών μουσικών της Ορχήστρας του Magic Malik, που ερμηνεύουν ζωντανά άφρο-τζαζ .

5 & 6 Οκτωβρίου, 9 μμ – Πειραιώς 260 Schaubühne – Thomas Ostermeier | Iστορία της βίας Κατάλληλο για θεατές 16+ Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Εντουάρ Λουί, ο σκηνοθέτης Τόμας Όστερμαϊερ παρουσιάζει την παράσταση που συζητήθηκε διεθνώς. Το ταξικό μίσος, η ομοφοβία, η ξενοφοβία αλλά και η απέχθεια για τον ίδιο τον εαυτό σχολιάζονται με μια γλώσσα που ρέει, χωρίς ανάσα, στην αυτοβιογραφική νουβέλα του συγγραφέα. Λόγω των έκτακτων συνθηκών, οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν. Ταυτότητα Περισσότερες πληροφορίες: aefestival.gr

πηγή:culturenow.gr

Facebook
Twitter
Email

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τη νέα γαλλική σκηνή μέσω καινοτόμων παραγωγών με μεγάλη ποικιλία του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Φέτος οι συμπαραγωγές με γαλλικές σκηνές θα επιτρέψουν στους/στις Έλληνες/ίδες καλλιτέχνες/ιδες να παρουσιάσουν επίσης τις παραστάσεις τους στη Γαλλία.

1 & 3 Ιουνίου στις 21:00 | 2 Ιουνίου στις 21:00 & στις 23:30 – Πειραιώς 260
Πρόδρομος Τσινικόρης | (Somewhere) beyond the cherry trees

Βασισμένο στο Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχωφ, ο Πρόδρομος Τσινικόρης επιχειρεί να φανταστεί σε περιβάλλον σημερινό τη συνέχεια της ιστορίας : ποιες εναλλακτικές θα μπορούσαν να φανταστούν οι ήρωές για την επόμενη μέρα σήμερα, σε μια ακόμα εποχή που οι σταθερές του ιδιωτικού, κοινωνικού και οικονομικού βίου κλυδωνίζονται συθέμελα;

4 & 5 Ιουνίου, 9 μμ – Πειραιώς 260
Kader Attou | The Roots – Transmission

Ο Kader Attou θα ζωντανέψει τη μακρά προσωπική ιστορία του δημιουργού με το χιπ χοπ, μία ιστορία που συνθέτουν παιδικές αναμνήσεις, χορευτικές αναζητήσεις και πολιτισμικές ανταλλαγές. Θα δουλέψει με επαγγελματίες Έλληνες/ίδες street χορευτές/τριες για τη πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών.

17 Ιουνίου, 9μμ – Ηρώδειο
Anouar Brahem Quartet

Kαλείστε να ανακαλύψετε την δουλειά του δεξιοτέχνη στο ούτι Ανουας Μπραχέμ. Ο κορυφαίος μουσικός συνδυάζει πλήθος μουσικών ιδιωμάτων, από την παραδοσιακή και την κλασική αραβική μουσική μέχρι την τζαζ, ενώ με το κουαρτέτο του έχει εξασφαλίσει μια εξέχουσα θέση στην τζαζ μουσική σκηνή.

19 & 20 Ιουνίου, 8.15 μμ – Πειραιώς 260
Dyptik | Aπο-δόμηση

Στον προαύλιο χώρο, έξι Γάλλοι χρησιμοποιούν την κινητική γλώσσα του χιπ χοπ και του μπρέικντανς, υπό τους ήχους αραβικής μουσικής με σύγχρονο beat και σε μια τεράστιά μεταλλική κατασκευή, για να εκφράσουν την επαναστατικότητα, την οργή και τον πόνο, τη φυγή και την ανάγκη για ελευθερία μετά την εμπειρία του εγκλεισμού.

2 & 3 Ιουλίου, 9:30 μμ -Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Keyvan Chemirani & the Rhythm Alchemy (με τη συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου και του Vincent Ségal)

O Ιρανός Κεϊβάν Σεμιρανί, ο Σωκράτης Σινόπουλος και ο Vincent Ségal, μοιράζονται μαζί μας τον πλούσιο και σύνθετο ήχο τους ο οποίος αναμειγνύει διαφορετικές γλώσσες και παραδόσεις : από τα βάθη της Ινδίας συναντούν τα δυτικότροπα ντραμς και το beatboxing της χιπ χοπ κουλτούρας, αλλά και την πολίτικη λύρα και το βιολοντσέλο.

7 & 8 Ιουλίου, 9μμ – Πειραιώς 260
Λενιώ Κακλέα | Age of Crime

H χορογράφος Λενιώ Κακλέα μας καλεί να παρατηρήσουμε πως οι εθιμικές τελετές συγκροτούν ένα είδος φαντασιακής κοινότητας. Η Λενιώ Κακλέα βασίζεται σε πρωτοπρόσωπες οθωμανικές αφηγήσεις της επανάστασης για να αποκαλύψει τις εντάσεις που αποσιωπώνται γύρω από τη συγκρότηση ενός έθνους αποκαθαρμένου από τις επιρροές της Τουρκοκρατίας.

29 & 30 Σεπτεμβρίου, 9 μμ – Πειραιώς 260
Serge Aimé Coulibaly | Η εποχή μας

Εμπνευσμένος από την Αφρικάνικη ήπειρο, ο χορογράφος Σερζ Αιμέ Κουλιμπαλύ εστιάζει στις προσπάθειες των ανθρώπων να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο αύριο, συνθέτοντας ένα πληθωρικό έργο, με τη συμμετοχή δέκα χορευτών/τριών και των τριών μουσικών της Ορχήστρας του Magic Malik, που ερμηνεύουν ζωντανά άφρο-τζαζ .

5 & 6 Οκτωβρίου, 9 μμ – Πειραιώς 260
Schaubühne – Thomas Ostermeier | Iστορία της βίας
Κατάλληλο για θεατές 16+

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Εντουάρ Λουί, ο σκηνοθέτης Τόμας Όστερμαϊερ παρουσιάζει την παράσταση που συζητήθηκε διεθνώς. Το ταξικό μίσος, η ομοφοβία, η ξενοφοβία αλλά και η απέχθεια για τον ίδιο τον εαυτό σχολιάζονται με μια γλώσσα που ρέει, χωρίς ανάσα, στην αυτοβιογραφική νουβέλα του συγγραφέα.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν.

Ταυτότητα

Περισσότερες πληροφορίες: aefestival.gr

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Tags

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds