Άρθρα

Η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει κλιματικό νόμο εντός των επόμενων μηνών!

By  | 

Είναι επίσημο: Η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει κλιματικό νόμο εντός των επόμενων μηνών, όπως εξήγγειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και συμφώνησαν τα περισσότερα πολιτικά κόμματα. Τι πρέπει όμως να περιέχει ένας αποτελεσματικός κλιματικός νομος για να πετύχει τον στόχο του; Πάρε μέρος τώρα στην πρωτοβουλία που έχουμε ήδη ξεκινήσει για τη συνδιαμόρφωση της δικής μας πρότασης κλιματικού νόμου και βοήθησέ μας να την κάνουμε ακόμα καλύτερη! #ClimateLaGR

Από το βήμα της Βουλής σήμερα κατά τη συνεδρίαση τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών με θέμα την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την κατάθεση σχεδίου κλιματικού νόμου προς διαβούλευση μέσα στους επόμενους μήνες.

Μετά τη θετική τοποθέτηση, τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά και του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, φαίνεται να διασφαλίζεται ένας ικανοποιητικός βαθμός διακομματικής συναίνεσης τουλάχιστον σε επίπεδο αρχής, απαραίτητο συστατικό ενός κλιματικού νόμου μακράς πνοής με όραμα και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής. Απομένει πλέον να διασφαλιστεί ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας συμφωνούν σε έναν επιστημονικά τεκμηριωμένο, περιβαλλοντικά ακέραιο και κοινωνικά δίκαιο κλιματικό νόμο. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, η δική μας προσπάθεια για τη συνδιαμόρφωση πρότασης κλιματικού νομου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία! Η Πρωτοβουλία μας δεσμεύεται να συμβάλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός ελληνικού κλιματικού νόμου, που υπηρετεί τον στόχο περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου, προστατεύει το φυσικό κεφάλαιο της χώρας και αναδεικνύει τους πολίτες σε πρωταγωνιστές του μετασχηματισμού προς την κλιματική ουδετερότητα. Στόχος μας είναι η συνδιαμόρφωση μιας φιλόδοξης πρότασης νόμου που θα αποτελέσει επίσημη υποβολή κατά τη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Καλούμε πολίτες και φορείς να γίνουν ενεργό μέρος της πρωτοβουλίας και να συνδιαμορφώσουν το τελικό κείμενο της πρότασης νόμου μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα klimatikosnomos.gr.

πηγή:.wwf.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds