Γέφυρα πολιτισμού

ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

By  | 

Αφιερωμένες ολόψυχα στην Γυναίκα οι Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, για τις επόμενες τρεις εβδομάδες φιλοξενούν τα έργα της εικαστικού Ζωγραφιάς Ποπώλη. Υπό τον τίτλο «Γυναίκα με λένε» η δημιουργός αφηγείται, ανιχνεύει, αποτυπώνει και αποκαλύπτει τα μυστικά της κάθε ημέρας, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ενοράσεις και τις εσωτερικές δονήσεις σε ένα οδοιπορικό της γυναικείας ψυχής και του πνεύματος. Θηλυκές μορφές κυριαρχούν άλλοτε σε μια έκρηξη χρώματος και άλλες φορές πάλι σε μια ασπρόμαυρη έκφραση της δικής τους προσωπικής αλήθειας.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας η Jewelry Artist Σοφία Ζαράρη συμμετέχει στις Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ με ένα κείμενο – ωδή στη Γυναικεία Φύση: «Γυναίκα με λένε. Κρατώ στα χέρια μου το νήμα της Ζωής και προχωρώ. Ερωτεύομαι, παθιάζομαι, αγαπώ. Γεννώ ανθρώπους, ιδέες και πόθους. Μορφώνομαι, ψηφίζω, εργάζομαι, διεκδικώ. Μόνη μου αποφασίζω πια για τον εαυτό μου. Σε κάθε δύσκολο αγώνα με την Ψυχή και το μυαλό να επιβιώσω προσπαθώ. Γενναία να αναμετρηθώ με αυτούς που πάντοτε ‘υπό’ με ήθελαν να είμαι. Για αδελφές μου έχω την Πίστη και την Αγάπη, την Δύναμη και την Ελπίδα. Την Ομορφιά και την Ειρήνη. Την Αρμονία, την Ποίηση, την Μουσική. Την Έμπνευση, που όταν αγγίζει τους ανθρώπους τότε μπορούν και κάνουν θαύματα. Την Υπομονή που πάντα κρατά από το χέρι την Εγκράτεια και μαζί τους την μεγαλύτερη απ’ όλες μας στην ηλικία αδελφή την Αντοχή. Την πιο τρυφερή να μην ξεχάσω, την Φροντίδα, που δίχως ποτέ της να βαρυγκωμά, κάθε φορά διάπλατα ανοίγει την αγκάλη της για να χωρέσει μέσα της αυτού του κόσμου ο αδύναμος. Γυναίκα με λένε. Γνωρίζω καλά πως για να αγαπηθώ χρειάζεται πρώτα εγώ να με αγαπήσω. Πως μόνο αν καταφέρω τελικά να ξεριζώσω από μέσα μου τον φόβο, θα γίνουν πραγματικότητα όσα ονειρεύτηκα να ζήσω. Γυναίκα με λένε. Όσοι με νοιώθουν και με αγαπούν ξέρουν καλά πως κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή που ελεύθερη ζω κι ανασαίνω, δίχως συμβάσεις και ‘πρέπει΄ να κυβερνούν την ζωή μου είναι για μένα γιορτή. Γυναίκα με λένε κι είμαι περήφανη για όλες τις μάχες που μέχρι σήμερα με αίμα έχω κερδίσει. Μα και για εκείνες ακόμη που χάθηκαν, πάλι περήφανη νοιώθω. Αρκεί που βρήκε η Ψυχή το θάρρος να παλέψει. Γυναίκα με λένε. Κρατώ στα χέρια μου το νήμα της Ζωής και προχωρώ.»

«Γυναίκα με λένε» Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ, Καρόλου Ντηλ 33

Επιμέλεια έκθεσης :Γιάννης Αργυριάδης Κείμενο: Σοφία Ζαράρη Διάρκεια έκθεσης: 08/03/2021 – 28/03/2021

H Ζωγραφιά Ποπώλη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Σπούδασε στην Σχολή Καλών του Α.Π.Θ. στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Εργάζεται ως καθηγήτρια των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Έχει διδάξει Σχέδιο και Χρώμα στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και έχει συμμετάσχει σαν εισηγήτρια σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Δραστηριοποιείται στον καλλιτεχνικό χώρο με σειρά ατομικών και ομαδικών εκθέσεων. Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε πολυάριθμες εκθέσεις και ποικίλους καλλιτεχνικούς χώρους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2019 η δουλειά της στα πλαίσια του project «Yakumo Koizumi- where clouds are born», με επιμελήτρια την Μαρία Παπατζέλου, βραβεύτηκε στο International Art Exchange Exhibition, στο Kobe της Ιαπωνίας. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds