Άρθρα

Δύο σημαντικές διακρίσεις της Περιφέρειας Αττικής στα Best City Awards 2020 – Απέσπασε το GOLD βραβείο για τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και το SILVER για την πραγματοποίηση απομακρυσμένου μαραθωνίου καινοτομίας

By  | 

Δύο σημαντικές διακρίσεις της Περιφέρειας Αττικής στα Best City Awards 2020 Απέσπασε το GOLD βραβείο για τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και το SILVER για την πραγματοποίηση απομακρυσμένου μαραθωνίου καινοτομίας

Γ. Πατούλης: «Η προάσπιση της υγείας και η ασφάλεια των πολιτών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας στην Περιφέρεια Αττικής. Μας τιμούν οι διακρίσεις που λάβαμε και μας επιβεβαιώνουν ότι οι πρωτοβουλίες μας είναι προς την σωστή κατεύθυνση»

Με δύο σημαντικές διακρίσεις, ένα GOLD και ένα SILVER βραβείο τιμήθηκε  η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στα Best City Awards 2020. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής κατατάχθηκε στους χρυσούς νικητές καθώς έλαβεGOLD διάκριση στην ενότητα Υγείαγια τις δράσεις που πραγματοποιεί το Κέντρο Επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής και Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας της λοιμώξεως COVID-19, ενώ έλαβε SILVER διάκριση στην ενότητα Aσφάλεια για την πραγματοποίηση απομακρυσμένου μαραθωνίου ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών για την αντιμετώπιση της πανδημίας: Antivirus Crowdhackathon.

Με αφορμή την απονομή των σχετικών διακρίσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Η προάσπιση της υγείας και η ασφάλεια των πολιτών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας στην Περιφέρεια Αττικής. Μας τιμούν ιδιαίτερα οι διακρίσεις που λάβαμε και μας επιβεβαιώνουν ότι οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ηδιαχείριση και η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε αποτέλεσε και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση και σε αυτή οι φορείς της χώρας και, φυσικά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση βγαίνουν νικητές. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους Περιφερειάρχες και Δημάρχους οι οποίοι, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε λόγω πανδημίας, κατάφεραν να διακριθούν για τις δράσεις τους και να αποτελέσουν παραδείγματα αειφόρων πόλεων, αναπτύσσοντας την καινοτομία και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στις πόλεις τους».

    Οι Χρυσοί Νικητές

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους: οι Περιφέρειες Αττικής, Hπείρου και Θεσσαλίας, οι Δήμοι Αγιάς, Αλεξανδρούπολης, Χανίων, Τρικκαίων, Πυλαίας-Χορτιάτη, Γλυφάδας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Ασπροπύργου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Παπάγου Χολαργού, Λέρου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αθηναίων, η ΔΑΕΜ, Growdpolicy, Εγκριτος Group-Συνεργασία και ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης. Τα Best City Awards 2020 διοργάνωσε  η Boussias, για 4η χρονιά και έχουν ως στόχο την επιβράβευση δράσεων και πολιτικών που αφορούν στην καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις Ελληνικές πόλεις.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds