Άρθρα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν.ΧΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗΔΕΙΑ

By  | 

Τέσσερις συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για τους πολίτες της Εκάλης, της Νέας Ερυθραίας και της Κηφισιάς που δεινοπάθησαν από την κακοκαιρία και τους «υπεύθυνους φορείς» Από τη θέση της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε πρώτα να ζητήσουμε «Συγνώμη» από τους συμπολίτες μας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Συγνώμη, γιατί δεν μπορέσαμε εκ της θέσεως μας να προσφέρουμε περισσότερα, αλλά οφείλουμε και την ενημέρωση σας για τη κατάσταση.

Ο Δήμος Κηφισιάς βρέθηκε απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει τη κακοκαιρία «Μήδεια» παρά το ότι είχε ενημερωθεί από την ΕΜΥ για την ένταση των φαινομένων.Πιάστηκε χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, χωρίς να έχει τηρήσει τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο «Βορέας» της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, χωρίς μέσα, με προσωπικό ανεκπαίδευτο. Φυσικό αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει να ανταποκριθεί έγκαιρα στις χιλιάδες κλήσεις των πολιτών που έμειναν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους 3 έως 6 μέρες και νύχτες, οι περισσότεροι κάτοικοι του Δήμου χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση. Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής ήταν φιλότιμες αλλά με το φιλότιμο δεν αντιμετωπίζονται σήμερα τα προβλήματα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Χρειάζονται σχέδιο, μεθοδικότητα, συντονισμός των οργανικών μονάδων του Δήμου, απρόσκοπτη επικοινωνία με τους δημότες, τεχνικά μέσα, μηχανήματα και βέβαια ορθή διαχείριση ανθρωπίνων πόρων.

Η «απολογητική» εμφάνιση του Δημάρχου και των συνεργατών του στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέδειξε την αποτυχία της αντιμετώπισης της «Μήδεια», αφού έφταιγαν όλοι «οι άλλοι» μέχρι και το «πετρέλαιο στις γεννήτριες που πάγωσε»! Προκειμένου να ελαφρύνουμε και να απαλύνουμε τους πολίτες από τις καταστροφικές επιπτώσεις και συνέπειες της πρόσφατης κακοκαιρίας, προτείναμε στην δημοτική αρχή τέσσερις συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα:

1. Εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων και την πρόληψη φυσικών καταστροφών

2. Καταγραφή από υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας των ζημιών που υπέστησαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

3. Καταγραφή επικίνδυνων δένδρων σε δρόμους και κατοικίες και κλάδεμα ή κοπή τους από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

4. Απαλλαγή Δημοτικών τελών σε πληγέντες συμπολίτες μας για 2 μήνες.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους του Δήμου που προσήλθαν και εργάστηκαν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, καθώς και τους εθελοντές που βοήθησαν αδύνατους και εγκλωβισμένους συμπολίτες μας . από το Γραφείο Τύπου +εργαζόμαστε

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds