Άρθρα

Αγαπητό μου ημερολόγιο

By  | 

Προτιμώ αυτούς που μου δείχνουν ότι με αγαπούν από αυτούς που το λένε και δεν το δείχνουν ή δεν το εννοούν! Η αγάπη είναι παρούσα σε κάθε σχέση στην ζωή μας. Αν δεν κάνεις κάτι με αγάπη, πάθος, ορμή, παρόρμηση τότε μην το κάνεις καθόλου γιατί σίγουρα θα το κάνεις …λάθος! Προτιμώ αυτούς που μπορεί να σιωπούν αλλά οι πράξεις τους κάνουν περισσότερο θόρυβο από τα λόγια τους. Αυτούς που είναι δίπλα μου κι ας μην μιλούν γιατί ξέρουν πως δεν θέλω να ακούω λόγια, όλοι τα έχουμε χορτάσει.

Αγαπώ σημαίνει σέβομαι, εκτιμώ, επιθυμώ, τιμώ, προστατεύω. Αγαπώ και εύχομαι να με αγαπούν με τον ίδιο τρόπο ή έστω παρόμοιο. Εύχομαι να ξέρουν να αγαπούν όλοι με τον σωστό τρόπο, χωρίς να πνίγουν, να απαιτούν, να απατούν, να επαιτούν και να πληγώνουν. Κι όταν συμβαίνει αυτό σίγουρα δεν είναι αγάπη Γι αυτό, ας αγαπάμε τουλάχιστον σωστά, κι ας το αποδεικνύουμε κάθε μέρα με ένα μήνυμα, ένα τηλέφωνο, ένα χάδι, μια αγκαλιά, ένα άγγιγμα ακόμη και από απόσταση λόγω… κορωνοιού!

Όταν αγαπάς φαίνεται κι όταν σε αγαπούν όλα γίνονται πιο όμορφα. Κι οποίος πει ότι δεν έχει ανάγκη να τον αγαπούν αυτός είναι που το επιθυμεί περισσότερο αλλά δεν το εκφράζει από φόβο μήπως πληγωθεί ξανά και δεν το αντέξει.Τι είναι η αγάπη; Τα πάντα, ο,τι ακριβώς η ίδια η ζωή! Κι όταν βάζεις «φρένο» στην καρδιά είναι σαν να πατάς στοπ στην ίδια την ζωή. Παύεις να αισθάνεσαι, να χαίρεσαι, να νιώθεις, να είσαι άνθρωπος. Παύεις να υπάρχεις. Καρδιά χωρίς αγάπη είναι έρημος! Να αγαπάτε λοιπόν και να το κάνετε έντονα, με πάθος, κάθε μέρα, σαν να ήταν η τελευταία!

Τι είναι αγάπη;

Δεν είναι συμπόνια μήτε καλοσύνη…
Στη συμπόνια είναι δύο, αυτός που πονάει κι αυτός που συμπονάει. Στην καλοσύνη είναι δύο, αυτός που δίνει κι αυτός που δέχεται.
Μα στην αγάπη είναι ένας… 
Σμίγουν οι δύο και γίνονται ένα. Δεν ξεχωρίζουν…
Το εγώ κι εσύ αφανίζονται. 
Αγαπώ θα πει χάνομαι…

από τον Ν. Καζαντζάκη

Ας κρατήσουμε μόνο αυτό «Το εγώ κι εσύ αφανίζονται. Αγαπώ θα πει χάνομαι…»

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds