Άρθρα

Ο Abdellatif La abi νικητής του Grand Prix de Poetry της Πόλης της Λυών

By  | 

Το βραβείο Roger-Kowalski, της Πόλης της Λυών στην Ποίηση, δημιουργήθηκε το 1984 από τον δήμο της πόλης, με πρωτοβουλία των André Mure και Franoisois Montmaneix. Επιβραβεύει έναν ποιητή και αποτίει φόρο τιμής στον Roger Kowalski (1934-1975), που γεννήθηκε και πέθανε στη Λυών, όπου έγραψε ολόκληρο το έργο του.Το βραβείο απονέμεται ετησίως στο βιβλίο ενός εν ζωή ποιητή, που εκδόθηκε μεταξύ της 1 ης Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους και της 1 ης Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Οι James Sacré, Jean Joubert, Jacques R éda, Yves Bonnefoy, Jean-Claude Pirotte, William Cliff, Marie-Claire Bancquart, Franck Venaille, είναι μεταξύ των τελευταίων νικητών.Σε δήλωσή της που ανακοινώνει την απονομή του φετινού βραβείου στον Abdellatif La Abi, η κριτική επιτροπή υπερασπίζεται την επιλογή της′′ Μέσω της γραφής του, ο Abdellatif La Abi προωθεί την καλλιτεχνική και πνευματική δέσμευση ως μέσο για την καταπολέμηση των αδικιών και υλοποιεί μια αισθητική της διαφωνίας. Η ζωή του είναι η βασική πηγή ενός μεγάλου έργου (ποίηση, μυθιστόρημα, θέατρο, δοκίμιο) που βρίσκεται στη συμβολή των πολιτισμών.Το βραβείο Kowalski του απονέμεται για την ποιητική του συλλογή ′′ Σχεδόν Τίποτα «, που δημοσιεύθηκε στο Le Castor Astral. Αυτό το σύνολο ποιημάτων που εστιάζει τις ουσιώδεις στιγμές μιας ζωής είναι ένα είδος βιβλίου διαθήκης γεμάτο με σοφία και αισιοδοξία.Ο Abdellatif La Abi έχει λάβει πολλά και σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία. Είναι επίσης γνωστός για το έργο του μεταφράζοντας τα έργα αρκετών Αράβων ποιητών και συγγραφέων συμπεριλαμβανομένου του Mahmoud Darwich στα γαλλικά.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds