Θέατρο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

By  | 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΟ www.kifissianorthcity.gr

Τα τελευταία χρόνια ζεις μόνιμα και εργάζεσαι στην Αμερική. Πόσο εύκολη ήταν μια τέτοια απόφαση;

Η απόφαση μου να συνεχίσω τη ζωή μου αλλά και την καριέρα μου στην Αμερική, ήρθε μετά από καιρό, ζώντας στο Λος Άντζελες ,πηγαίνοντας σε κάστινγκ και στη συνέχεια κλείνοντας κάποιες δουλειές .Το αρχικό μου πλάνο όταν έφυγα από την Ελλάδα ήταν να κάτσω δοκιμαστικά κάποιους μήνες, να κάνω μαθήματα ανοίγοντας τους υποκριτικούς μου ορίζοντες ,να γνωρίσω πως δουλεύουν οι ξένοι συνάδελφοι πάνω στο αντικείμενο μας, και να εξελιχθώ .Η απόφαση μου ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένη ,καθώς είδα αυτή μου την κίνηση ,σα μια συνέχεια της καριέρας μου. Αρχικά για μικρό χρονικό διάστημα .Ο χρόνος μου έφερε κάποιες δουλειές ,και οι δουλειές με έκαναν να θέλω να συνεχίσω να μένω στην Μεκκα του σινεμά .Αν για παράδειγμα είχα μείνει στο LA 2-3 χρονια  και δεν είχα κλείσει ούτε μια δουλειά ,τότε σίγουρα θα επέστρεφα πίσω στην Αθήνα γνωρίζοντας πως αυτή η πόλη ,το Λος Αντζελες ,δεν είναι για μένα, είναι για ηθοποιούς που βρίσκονται σε άλλο επίπεδο.

Υπήρξε το άγχος της επιτυχίας, δεδομένου ότι εκεί έπρεπε να ξεκινήσεις από την αρχή ή υπερίσχυσε η πίστη για την εκπλήρωση του όνειρου;

Δεν υπήρξε ποτέ άγχος γιατί  ο αρχικός μου στόχος ,ερχόμενος στο LA, δεν ήταν ποτέ να γίνω ο επόμενος σουπερ σταρ του Χόλιγουντ. Για μένα το ταξίδι αυτό ήταν, και θα παραμείνει ένα ταξίδι προσωπικής εξέλιξης ,ένα ταξίδι γεμάτο ελευθερία ,εσωτερική αναζήτησή αλλά και αιώνια μάθηση .Πιστεύω ότι ναι μεν ξεκίνησα από την αρχή ,από μια μεριά ,αλλά από την άλλη είχα ήδη δουλέψει 14 χρόνια πάνω στο αντικείμενο μου και ήδη γεύτηκα ένα είδος επιτυχίας και αναγνωρισιμότητας. Όποτε στο μυαλό μου τα πράγματα ήταν πολύ συγκεκριμένα .Δεν αγχώθηκα ποτέ και πάντα πάω με τεράστια όρεξη σε κάθε ακρόαση .Και αυτό ,μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω ,γεμάτος ενέργεια αλλά και χαλαρός συνάμα .Θεωρώ ότι όταν τελειώσει μέσα και αυτή η επιθυμία ,τότε ίσως θα επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα .

Πόσο δύσκολο ήταν για έναν ηθοποιό, άγνωστο στην Αμερική μέχρι τότε, να καθιερωθεί;

Είναι γενικά παρά πολύ δύσκολο να καθιερωθείς σαν ηθοποιός στην Αμερική ,πόσο μάλιστα όταν Προέρχεσαι από μια ξένη χώρα. Και ακόμα πιο δύσκολο όταν προέρχεσαι από την Ελλάδα. Για παράδειγμα οι ηθοποιοί της Λατινικής Αμερικής έχουν ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ όσον αφορά τις δουλειές και τα κάστινγκ για τον απλούστατο λόγο ότι η Λατινική Αμερική είναι από μόνη της μια τεράστια αγορά και επίσης τα ισπανικά ,είναι και επισήμως η δεύτερη ισχυρότερη γλώσσα της Αμερικής .Όποτε όπως καταλαβαίνετε οι ρόλοι που βγαίνουν στα κάστινγκ για τους λατινόφωνους ηθοποιούς είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που βγαίνουν για τους Έλληνες .Οι δυσκολίες και τα εμπόδια μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι στο  LA, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και για να τα καταφέρεις πρέπει να έχεις ατσαλένια υπομονή και πείσμα ,αλλά και να είσαι άτρωτος στα «όχι» των ακροάσεων .

Η πολύ επιτυχημένη καριέρα που είχες εδώ σε έβαλε ποτέ σε δεύτερες σκέψεις;

Η καριέρα μου στην Ελλάδα, ήταν το μέσο για να μεταβώ στην Αμερική .Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα τελειώσει, και πάντα είμαι ανοιχτός στο να ξανά δουλέψω στην Ελλάδα είτε στο θέατρο είτε στην τηλεόραση. Για μένα το ταξίδι στο LA είναι μια επένδυση πάνω στην δουλειά μου, μια συνέχεια της καριέρας μου στην Ελλάδα. Έφυγα χωρίς δεύτερη σκέψη προς το άγνωστο, και απ’ ότι  φαίνεται μου βγήκε σε καλό .

Στην Αμερική σε έχουμε δει σε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Σε ταινίες, σε σειρές ακόμα και σε video games. Πες μας λίγα πράγματα γι’ αυτό.

Στην Αμερική συνειδητοποιείς ότι ο ηθοποιός του 2021,δεν αρκείται μόνο στο θεατρο, την τηλεόραση η το σινεμά .Στο Λος Άντζελες μπορεί να κανείς καριέρα αποκλειστικά σαν ηθοποιός σε video games ή σε καρτούν, δίνοντας τη φωνή σου σε ήρωες και κάθε είδους πλάσματα .Έτσι λοιπόν κάνω κάστινγκ για κάθε είδους ρόλο τον οποίο πιστεύω ότι μπορώ να ενσαρκώσω, χωρίς να βάζω όριο στον εαυτό μου και στη καριέρα μου μέχρι τώρα .Η βιομηχανία του θεάματος είναι σε τέτοιο επίπεδο ,που πιστεύω ότι κάθε ευκαιρία που έχω για να παίξω ένα ρόλο η να κάνω μια οντισιόν ,είναι και ένα εισιτήριο για την επόμενη μου δουλειά .Από την πρώτη independent ταινία δράσης που έκανα ,γυρισμένη στην Νεμπράσκα ,μέχρι τη συμμετοχή μου στο «Banshee»,στο «Last Ship»,στο «Warrior «αλλά και σε άλλα σήριαλ και διαφημιστικές καμπάνιες ,η κάθε δουλειά για μένα είναι πολύ ξεχωριστή .

Φαντάζομαι ότι εξακολουθούν και υπάρχουν αρκετές προτάσεις και από την Ελλάδα. Σκέφτηκες ποτέ να γυρίσεις πίσω;

Κάθε χρόνο θα μιλήσω για δουλειά με κάποιον από την Ελλάδα και αυτό πάντα με χαροποιεί .Με χαροποιεί γιατί μέσα μου επικυρώνει την απόφαση μου να έρθω και να δουλέψω στην Αμερική .Ασχέτως με το αν τελικά θα κλείσω μια δουλειά στην Ελλάδα ή όχι, είμαι πάντα ευγνώμων για τους ανθρώπους που μου προτείνουν να δουλέψουμε μαζί στην Ελλάδα .Ίσως στο μέλλον να επιστρέψω στην Ελλάδα ,μένοντας σαν μόνιμος κάτοικος και δουλεύοντας μόνο στην Ελλάδα η και στην Ευρώπη .Προς το παρόν η βάση μου είναι με την οικογένεια μου στο LA.

Υπάρχει η προοπτική να σε δούμε σε κάποια σειρά ή θεατρική παράσταση στην Ελλάδα;

Φυσικά και υπάρχει. Νιώθω ότι το 2021 για μένα θα είναι γεμάτο εκπλήξεις. Και ίσως μια από αυτές τις εκπλήξεις να με φέρει στην Αθήνα για κάποιες παραστάσεις. Ακόμα δεν μπορώ να ανακοινώσω τίποτα .

Καλλιτεχνικά, υπάρχει κάτι που σου λείπει από τα Ελληνικά δεδομένα;

Καλλιτεχνικά από την Ελλάδα μου λείπει το θέατρο, μου λείπει η πρόβα, το καμαρίνι ,η πλάκα στην κουίντα ,το χειροκρότημα, η ενεργεία πάνω στη σκηνή, το γεγονός ότι κάνεις πρόβα και δεν γνωρίζεις αν είναι μέρα η νύχτα  έξω γιατί ο χρόνος στο θέατρο κυλάει διαφορετικά. Πάνε 11 χρόνια από την τελευταία μου θεατρική δουλειά στο θέατρο «Εμπορικόν» με τους υπέροχους Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Ιωσηφ Μαρινάκη και Μανό Πίντζη.

Αυτή τη στιγμή καλλιτεχνικά πώς είναι η ζωή σου; Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Η περασμένη χρόνια της πανδημίας για μένα ήταν αρκετά «αργή» όπως και για όλους πιστεύω ,αλλά προς το Σεπτέμβριο τα πράγματα άρχισαν να κινούνται και έκλεισα μια διαφήμιση ,και ένα μικρό guest star ρόλο σε μια νέα σειρά της Fox που λέγεται «The Old Man» και πρωταγωνιστεί ο Jeff Bridges. Έχω κάνει κάποιες ακροάσεις και περιμένω απαντήσεις μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης η ταινία «Panacea» στην οποία συμμετέχω μαζί με τον Γιώργο Καραμίχο , αναμένεται να προβληθεί τα ελληνικά σινεμά ή στην τηλεόραση , καλώς έχοντος των πραγμάτων. Δυστυχώς με αυτή την παγκόσμια πανδημία, δεν ξέρουμε ακόμα τι μας ξημερώνει .Όποτε βήμα βήμα.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds