ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στις 24 Οκτωβρίου 1963, ανακοινώθηκε από την Σουηδική Ακαδημία η βράβευση του Γιώργου Σεφέρη με το βραβείο Νόμπελ .

By  | 

‼️Εξήντα ακριβώς χρόνια μετά από αυτή την ιστορική μέρα, σήμερα στις 20:00, το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει την έκθεση «Γιώργος Σεφέρης. Εξήντα χρόνια από το Βραβείο Νόμπελ» στο Μουσείο Μπενάκη / Πινακοθήκη Γκίκα.

💡Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην ιστορική επέτειο της ανακοίνωσης αλλά και της απονομής που ακολούθησε στις 10 Δεκεμβρίου 1963. Πληροφορίες για την έκθεση https://bit.ly/3S6mtgD

📸♦️Το Δίπλωμα και το χρυσό μετάλλιο του Βραβείου Νόμπελ. Δωρεά Μαρώς Σεφέρη προς το Μουσείο Μπενάκη.
♦️Συγχαρητήρια επιστολή Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα προς τον Γιώργο Σεφέρη.

♦️Φωτ. Κώστα Μεγαλοκονόμου. Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 1963, Άγρας 20, μεσημέρι. Μετά την αναγγελία της βράβευσης, ο Γιώργος και η Μαρώ Σεφέρη στο γραφείο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ενώπιον των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ. ©Μουσείο Μπενάκη/Φωτογραφικά αρχεία


Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.