Εκδηλώσεις

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.

By  | 

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση »Μολών λαβέ 2500 χρόνια μετά» την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Μια μουσικοαφηγηματική παράσταση που μας γέμισε συγκίνηση, λαχτάρα φως.

Στιγμιότυπο από την παράσταση

Η επιβλητική μουσική της Πηγής Λυκούδη σε καθήλωνε κυριολεκτικά, όπως συμβαίνει πάντα άλλωστε όποτε κάθεται στο πιάνο. Τα κείμενα της Σμαράγδας Αποστολάτου μοναδικά όπως μοναδική είναι και η αφήγησή της με μια απαράμιλλη υποκριτική δεινότητα που σε μάγευε.

Πηγή Λυκούδη

Η Γεωργία Αγγέλου και ο Δημήτρης Μελίδης με τις εξαιρετικές φωνές τους απέδειξαν ότι μπορούν να είναι και σπουδαίοι ηθοποιοί και πραγματικά είναι.

Βλέποντας κανείς αυτήν την παράσταση αντιλαμβάνεται την ενδελεχή έρευνα που έχει γίνει, τη βαθιά μελέτη σε κείμενα, τον σεβασμό με τον οποίο προσέγγισαν τους δημιουργούς Κείο Σιμωνίδη, Κ.Παλαμά, Γ.Δροσίνη, Λ.Βολκώφ, Μ.Σπυροπούλου καθώς και τα συναισθήματα που υπάρχουν γύρω από το μεγαλείο της ύψιστης αυτής θυσίας.

Το ηρωικό πρότυπο του Λεωνίδα, η ζωή του, από τη γέννησή,  την εκπαίδευσή του μέχρι και τη μεγάλη μάχη των Θερμοπύλων αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς λαούς σε σημαντικές  φάσεις της ιστορίας.  Μια πάλη ανάμεσα στη μοίρα ,την ηθική και τη συναισθηματική κατάσταση ενός ανθρώπου. Το δρόμο που επιλέγει για να φθάσει στο ιερό καθήκον που οδηγεί προς την ελευθερία ενός ολόκληρου έθνους.

Στιγμιότυπο από την παράσταση

Μία παράσταση, όπου εμπλέκονται αρμονικά η μουσική, η αφήγηση και το θέατρο, με λόγο παραμυθιακό, κατανοητό, προσιτό και στα παιδιά, κρατώντας την ποιητικότητά της γεμάτη δράση και δυνατές εικόνες συνοδευόμενες με πρωτότυπη μουσική για να μάθουν τα παιδιά και να θυμηθούν οι μεγάλοι.

Πηγή Λυκούδη

Η παράσταση θα επαναληφθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην Galerie Δημιουργών, Χελιδονούς 28 στη Ν. Κηφισιά και αξίζει να τη δείτε όλοι.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds