Άρθρα

Άνοιξη και κουνούπια: Συμβουλές και λύσεις

By  | 

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε αρχικά για τα κουνούπια είναι πώς τα λιμνάζοντα νερά αποτελούν κατά βάση την κύρια πηγή από όπου αναπτύσσονται οι προνύμφες των κουνουπιών. Έτσι, αν έχουμε εστίες νερού στον κήπο μας ή λιμνάζοντα νερά, θα πρέπει να τα καλύψουμε με οποιονδήποτε τρόπο, πριν αρχίσουν να ευνοούν την εμφάνιση των κουνουπιών.
Εφόσον έχουμε απομακρύνει κάθε εστία νερού που μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη των προνυμφών, μπορούμε να συνεχίσουμε με πιο εντατικές μεθόδους. Ο ψεκασμός για κουνούπια αποτελεί την καλύτερη και πιο οικονομική λύση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κουνουπιών σε εξωτερικό χώρο. Η κατάλληλη εποχή για την απεντόμωση είναι η περίοδος της άνοιξης. Ουσιαστικά, ο ψεκασμός για κουνούπια θα δημιουργήσει ένα μη ελκυστικό περιβάλλον και θα τα απομακρύνει από το χώρο, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική καταπολέμηση τους.
Το πρόγραμμα μιας καλής απεντόμωσης όσον αφορά τα κουνούπια είναι πολύ βασικό. Πρέπει η απεντόμωση να γίνεται έγκαιρα δηλαδή πριν από την εμφάνιση του καλοκαιριού για να εξολοθρευθούν αυτοί οι δυνητικοί φορείς των ιών ή των παρασίτων.
Η απεντόμωση των κουνουπιών περιλαμβάνει τη χρήση δύο ειδών βιοκτόνων. Βασικό μέλημα είναι η καταπολέμηση των προνυμφών, για τις οποίες χρησιμοποιούμε προνυμφοκτόνα σκευάσματα πάντα εγκεκριμένα και ακίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα που δεν διαταράσσουν την οικολογική ισορροπία. Το δεύτερο στάδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών εστιάζει στην καταπολέμηση του ακμαίου πληθυσμού, χρησιμοποιώντας υπολειμματικούς ψεκασμούς με ακμαιοκτόνα σκευάσματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπάρχουν περίπου 3.500 διαφορετικά είδη κουνουπιών στον κόσμο και περίπου 60 στην Ελλάδα.

Πότε πρέπει να κάνουμε απεντόμωση για κουνούπια ?

Σε διαμερίσματα, οικίες και πολυκατοικίες πρέπει να κάνουμε απεντόμωση για κουνούπια την Άνοιξη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αμέσως μετά την εμφάνιση του πρώτου κουνουπιού γιατί το πιο πιθανόν είναι να υπάρχει εστία κοντά. Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις, σχολεία, ξενοδοχεία είναι υποχρεωτική η απεντόμωση για κουνούπια. Το πρόγραμμα για απεντόμωση για κουνούπια διαμορφώνεται ανάλογα με την επικινδυνότητα του χώρου για τη δημόσια υγεία και το μέγεθος της προσβολής που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ειδικά επαγγελματικά προγράμματα για απεντόμωση για κουνούπια με τακτικές προληπτικές εφαρμογές απεντόμωσης λύνουν το πρόβλημα κάθε επαγγελματία.

Πόσο επικίνδυνη είναι η απεντόμωση για κουνούπια για τον άνθρωπο?

Η απεντόμωση για κουνούπια είναι εντελώς ακίνδυνη εφόσον γίνει από εξειδικευμένη εταιρεία με άδεια απεντομώσεων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν στην απεντόμωση για κουνούπια παίζουν σημαντικό ρόλο στην επικινδυνότητα της απεντόμωσης. Για αυτό διαλέγουμε πάντα πιστοποιημένες εταιρίες απεντόμωσης που ελέγχονται για τα φάρμακα που χρησιμοποιούν.

Πόσο επικίνδυνη είναι η απεντόμωση για κουνούπια για τα κατοικίδια?

Όπως και για τον άνθρωπο η χρήση των σωστών φαρμάκων κατά την απεντόμωση για κουνούπια στην σωστή ποσότητα από έμπειρα και εξιδεικευμένα άτομα δεν φέρει καμία επικινδυνότητα για τα κατοικίδια ζώα. Η χρήση όμως φτηνών απομιμήσεων και γεωργικών φαρμάκων μπορεί να επηρεάσει άμεσα την υγεία των κατοικίδιων.

Τι πρέπει να κάνω πριν την απεντόμωση για κουνούπια?

Πριν την εφαρμογή απεντόμωσης για κουνούπια δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια στο χώρο εκτός από το να απομακρυνθούν τα κατοικίδια.

Τι πρέπει να κάνω μετά την απεντόμωση για κουνούπια?

Μετά την εφαρμογή απεντόμωσης για κουνούπια σε έναν χώρο φροντίζουμε να μείνει ασφουγγάριστος για 3 έως 5 ημέρες ώστε να δράσει το φάρμακο. Το σκούπισμα του χώρου δεν επηρεάζει την απεντόμωση.

Τα φάρμακα απεντόμωσης για κουνούπια αφήνουν δυσάρεστες οσμές?

Όχι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατά την απεντόμωση για κουνούπια ενός χώρου είναι άοσμα και ακίνδυνα.

Ευχαριστούμε την εταιρία neosun για τις χρήσιμες συμβουλές της. Τηλέφωνο επικοινωνίας
210  96.52.000

Για περισσότερες πληροφορίες πατάτε εδώ: https://neosunservice.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CF%85%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/9-apentomwsh-koynoypia.html

https://neosunservice.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CF%85%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%82/%CE%BC%CF%85%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82.html

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds