Δήμος Κηφισιάς

📍 6 ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (6 MSKMUN)

By  | 


🔸Με επιτυχία διεξάχθηκε το συνέδριο προσομοίωσης συνάντησης των Ηνωμένων Εθνών, MSKMUN, για 6η συνεχόμενη χρονιά, στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς.

🔸Ο εκπαιδευτικός σκοπός τού Συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με θέματα της επικαιρότητας που αφορούν τον κόσμο και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές να προωθήσουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη δημόσια ομιλία.

🔸Το ρόλο διπλωμάτη ανέλαβαν 442 μαθητές από 38 σχολεία της Ελλάδας και της Ευρώπης κι εκπροσώπησαν αντάξια τη χώρα τους σε θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα όπως «Η απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας», » Η χρήση των κρυπτονομισμάτων», «Η αποκατάσταση του πολιτεύματος μετά από έναν πόλεμο¨, «Η ξηρασία σωμάτων νερού», «Το δικαίωμα των γυναικών σε ιατρική περίθαλψη μετά από μια άμβλωση», και όλα αυτά στα Αγγλικά.

🔸Για 4 μέρες το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Κηφισιάς γέμισαν με μαθητές που τα ενδιαφέροντα τους ξεπερνούν τα βιντεοπαιχνίδια, μαθητές που κοπιάζουν να βρουν λύσεις σε προβλήματα, μαθητές που αποτελούν το μέλλον μας.

🔸Η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Φωτεινή Καρρά είναι η υπεύθυνη διοργανώτρια του MSKMUN στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς το μόνο δημόσιο σχολείο που φιλοξενεί το θεσμό του MUN στη χώρα μας.

kifissia #neaerythraia #ekali

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds