ΔΡΑΣΕΙΣ

#safefriday 2023: Και φέτος η Hellas Direct βγαίνει στους δρόμους και φτιάχνει σχολικές διαβάσεις

By  | 

Η Hellas Direct γιορτάζει και φέτος τη #safefriday:Βγαίνει στους δρόμους και φτιάχνει διαβάσεις σε σχολεία. Άλλωστε, η καλύτερη προσφορά είναι η ασφάλεια για όλους.

Η δράση, που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο και συνεχίζεται, αποτελεί τη συνειδητή επιλογή της Hellas Direct να προσπεράσει τις πρόσκαιρες εκπτώσεις της Black Friday και να επικεντρωθεί σε κάτι με μεγαλύτερη σημασία και διάρκεια. Στην ασφάλεια όλων.

Η θερμή υποδοχή της περσινής #safefriday έδειξε πως είναι πολλοί εκείνοι που μοιράζονται την ανησυχία για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στην πιο τακτική διαδρομή τους, αυτή προς το σχολείο.

Τα πολλά αιτήματα που φτάνουν καθημερινά στην Hellas Direct για το βάψιμο σχολικών διαβάσεων επιβεβαιώνουν πως οι ανάγκες είναι μεγάλες. Εξίσου μεγάλο είναι το ενδιαφέρον δήμων, διευθύνσεων σχολείων, συλλόγων γονέων και μεμονωμένων πολιτών – και η προθυμία τους τόσο να ενημερώσουν για προβληματικά σημεία όσο και να βοηθήσουν στις δράσεις.

Στον χρόνο που μεσολάβησε από πέρσι έως φέτος, συνεχίστηκε το πρόγραμμα-ομπρέλα αυτής της δράσης, το Safe Roads project. Όταν η πόλη κοιμάται, το εξειδικευμένο συνεργείο με το van του Safe Road project εξακολουθεί πηγαίνει όπου χρειάζεται για να φτιάξει λακκούβες και, με τις πολύχρωμες μπογιές του, ξεθωριασμένες διαβάσεις. Όταν το συνεργείο τελειώσει, αφήνει πίσω του μια σειρά από πολύχρωμα μολύβια να σηματοδοτεί το ασφαλές πέρασμα των παιδιών προς και από το σχολείο τους. Mission accomplished. Η Black Friday γεμίζει χρώματα! Και ασφάλεια!

Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τους δήμους, με την άδεια των αρμόδιων αρχών και πάντα τηρώντας τις αντίστοιχες προδιαγραφές.

Γι’ αυτό, για την ασφάλεια όλων, η Hellas Directσυνεχίζει, αντί για Black Friday, τη #safefriday. Δεν τη νοιάζει αν είναι δική της δουλειά ή όχι. Τη νοιάζει η πρόληψη και η έγκαιρη κινητοποίηση. Θέλει να έχει ενεργό ρόλο μέσα στην κοινότητα και να λύνει προβλήματα.

Έτσι η #safefriday συνεχίζεται και φέτος εκεί έξω. Όπου χρειάζεται. Για να μετακινούνται χιλιάδες παιδιά με ασφάλεια κάθε μέρα. Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό;

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds