Φιλοζωικά Θέματα

Γεννήθηκαν κόκκινοι λύκοι που απειλούνται με εξαφάνιση για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια

By  | 

Μια νέα γέννα κόκκινου λύκου φέρνει νέες ελπίδες για το μέλλον του απειλούμενου είδους.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook την Πέμπτη, το Πρόγραμμα Αποκατάστασης Κόκκινων Λύκων ανακοίνωσε ότι τέσσερα θηλυκά και δύο αρσενικά κουτάβια κόκκινων λύκων γεννήθηκαν τον Απρίλιο.

Οι γεννήσεις χαιρετίστηκαν από τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων και σηματοδοτούν την πρώτη φορά που γεννιούνται κόκκινοι λύκοι στη φύση από το 2018.

“Αυτό το ζεύγος κόκκινων λύκων σχηματίστηκε μέσω του συνδυασμού διαφόρων διαχειριστικών ενεργειών και οι δύο κόκκινοι λύκοι ακολούθησαν στη συνέχεια τα φυσικά τους ένστικτα στο ζευγάρωμα και τη δημιουργία της επικράτειάς τους”, έγραψε το Red Wolf Recovery Program στην ανάρτησή του στο Facebook την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το NPR, η συρρίκνωση του πληθυσμού των κόκκινων λύκων αποδίδεται στο κυνήγι, την εξόντωση και την καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος από τον άνθρωπο.

Τα προγράμματα αναπαραγωγής θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση του μέλλοντος του πληθυσμού των κόκκινων λύκων.

Στον ιστότοπό της, η U.S. Fish and Wildlife Service σημείωσε πόσο κρίσιμες ήταν οι εγκαταστάσεις του προγράμματος επιβίωσης ειδών (Species Survival Plan – SSP) για τη διατήρηση του ρυθμού γεννήσεων των κόκκινων λύκων.

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου 2021-2022, ο αριθμός των ζευγαριών αναπαραγωγής κόκκινων λύκων εκτοξεύτηκε στα 38, ανέφερε η υπηρεσία.

“Από τον Αύγουστο του 2021, υπάρχουν περίπου 241 κόκκινοι λύκοι σε 45 εγκαταστάσεις του SSP σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά την αναπαραγωγική περίοδο 2020-2021, δημιουργήθηκαν 30 ζευγάρια αναπαραγωγής και γεννήθηκαν 23 κουτάβια σε 6 γέννες”, ανέφερε η υπηρεσία, εξηγώντας:

“Τέσσερα ενήλικα απελευθερώθηκαν στην άγρια φύση στο NC NEP και 4 κουτάβια αναδοχήθηκαν σε έναν άγριο κόκκινο λύκο, αφήνοντας 19 κουτάβια που προστέθηκαν στον πληθυσμό SSP. Με πρόσθετη χωρητικότητα χώρου και για την αύξηση του πληθυσμού, ο αριθμός των ζευγαριών αναπαραγωγής για την αναπαραγωγική περίοδο 2021-2022 αυξήθηκε σε 38 ζευγάρια”.

πηγη: petkeepers.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds