ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πρώτο Φεστιβάλ Χορωδιών από την Περιφέρεια Αττικής στις 11, 12 και 13 Ιουνίου στο θέατρο Αττικό Άλσος «Κατίνα Παξινού -Έναρξη την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 8 το βράδυ

By  | 

Γ. Πατούλης: «Φιλοδοξούμε αυτό το Φεστιβάλ Χορωδιών να γίνει θεσμός με στόχο να αναδείξουμε τις χορωδίες της Αττικής μας»

Η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη διοργανώνει το 1ο  Φεστιβάλ Χορωδιών Περιφέρειας Αττικής στις 11- 12 και 13 Ιουνίου στο θέατρο Αττικό Άλσος «Κατίνα Παξινού».

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι συμπράττουν όλες οι χορωδίες της Αττικής, με στόχο το φιλόμουσο κοινό να απολαύσει την πολυφωνική μουσική κάθε εποχής και στυλ. Ειδικότερα σε ένα τριήμερο το κοινό θα απολαύσει πολλές χορωδίες σε διαφορετικό στυλ με πλούσιο ρεπερτόριο κλασσικό, jazz, παραδοσιακό, αλλά και σύγχρονους Έλληνες συνθέτες.

Την Καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει αναλάβει η Μαέστρος Ντέπη Σακελλαρίου.

Επισημαίνεται πως η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και το φεστιβάλ κάθε μέρα θα ξεκινάει στις 20.00.

Η έναρξη του φεστιβάλ, την Κυριακή 11 Ιουνίου, φιλοξενεί την Χορωδία του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ.Παρασκευής, τον Δήμο Κηφισιάς, την Χορωδία Περιφέρειας Αττικής και τις γνωστές σε όλους μας χορωδία Chόres.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι Δήμοι: Παπάγου- Χολαργού, Αγ. Αναργύρων Καματερού, Αγ.Παρασκευής, Παλαιού Φαλήρου (Νηρηίδες), Σαλαμίνας, Αμαρουσίου, η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών, η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθηνών και γνωστές σε όλους μας χορωδίες όπως η “Ambitus” Λεοντείου Σχολείου Ν. Σμύρνης, Παιδική και Μεικτή του Ωδείου Kodaly και το Αρμονικό Εργαστήρι & “Cantus, non verba”.

 Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί αυτό το τριήμερο γεμάτο μουσική.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds