Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

By  | 

Ο Δήμος Κηφισιάς ζητά τη συνεργασία όλων των πολιτών για την αντιπυρική περίοδο προκειμένου όλοι μαζί να διαφυλάξουμε το πράσινο του Δήμου μας.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς έχει ξεκινήσει από αρχές Απριλίου τις προληπτικές αντιπυρικές εργασίες (αποψιλώσεις ξερών χόρτων και κλαδιών κ.α.) σε περισσότερους από 45 δημοτικούς, κοινόχρηστους και περιαστικούς χώρους. Καθαρισμοί και αποψιλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα (24/5) στο Τρίγωνο Φραγκοπούλου Κάτω Κηφισιάς και στο Αθλητικό Κέντρο Φασίδερι Εκάλης. Οι εργασίες γίνονται υπό το συντονισμό  του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Νικήτα Κόκκαλη, του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Πέτρου Παππά και του Υπεύθυνου του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Σταμάτη Ορφανού.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει αποστείλει περίπου 2.500 επιστολές σε ιδιοκτήτες οικοπέδων προκειμένου να προβούν στον καθαρισμό τους, υπογραμμίζοντάς τους ότι η μη έγκαιρη συμμόρφωση μπορεί να επιφέρει πρόστιμα.

 Οι επόπτες του Δήμου πραγματοποιούν αυτοψίες σε ιδιωτικά οικόπεδα και έχουν αποστείλει τις εισηγήσεις τους για τον καθαρισμό των περιφραγμένων οικοπέδων  στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως ορίζει ο νόμος.

Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχο της καλής λειτουργίας των πυροσβεστικών κρουνών και έχει αποσταλεί σχετική ενημέρωση στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες συντηρήσεις- επισκευές των υδροφόρων και των βοηθητικών οχημάτων του Δήμου μας.

Έχουν εγκριθεί οι θέσεις για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού πυροπροστασίας και δρομολογούνται οι απαραίτητες διαδικασίες.

Ο Δήμος Κηφισιάς ζητά τη συνεργασία όλων των πολιτών για την αντιπυρική περίοδο προκειμένου όλοι μαζί να διαφυλάξουμε το πράσινο του Δήμου μας.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds