Δήμος Κηφισιάς

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ – ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

By  | 

Ο  Δήμος Κηφισιάς συνεχίζει την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων  για τα αιτήματα και τις καταγραφές που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκ του νόμου διαδικασία. Από την αρχή του έτους και μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί 43 οχήματα.

Η διαδικασία απομάκρυνσης τους είναι μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα και γίνεται κατ΄ εφαρμογή του Π.Δ 116/2004 (ΦΕΚ 81/Α΄/5-3-2004). Συγκεκριμένα:

-Ενημερώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου από τους επόπτες και τους πολίτες.

-Καταγράφεται το όχημα και φωτογραφίζεται σε  διαφορετικές ημερομηνίες σε διάστημα 90 ημερών.

-Ακολούθως, τοποθετείται στο αυτοκίνητο ειδοποίηση απομάκρυνσης.

-Εάν το όχημα φέρει πινακίδες ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης του με σχετική επιστολή. Η απομάκρυνση  οχημάτων χωρίς πινακίδες γίνεται μετά την πάροδο 45 ημερών (από την επικόλληση του σχετικού σήματος απομάκρυνσης) .

Στο πλαίσιο της δράσης για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στον τηλέφωνο 210-6206677 ή να στέλνουν ηλεκτρονικό αίτημα στο Γραφείο Δημότη http://www.kifissia.gr/kif/gdimoti/

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική αρχή για τη βελτίωση της αισθητικής, καθαριότητας και υγιεινής του Δήμου μας. Τα οχήματα που απομακρύνονται οδηγούνται προς ανακύκλωση βάση του Π.Δ.116/2004.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds