Δήμος Κηφισιάς

Ένα σεργιάνι γεμάτο νότες

By  | 


Μια θεσμική δημοτική εκδήλωση «Το Σεργιάνι στην Παράδοση» έφερε στο αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς ένα μικρό πλήθος Κηφισιωτών και όχι μόνο, οι οποίοι ξέρουν να τιμούν έθιμα και παραδόσεις. Ήταν το «Σεργιάνι στην Παράδοση» η καθιερωμένη πολιτιστική εκδήλωση από τα Τμήματα Παραδοσιακών χορών του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας». Εκτός από τα δικά μας τμήματα παραδοσιακών χωρών με χοροδιδασκάλους τις σπουδαίες κυρίες Δέσποινα Σκέρλου και Κατερίνα Τσιάμα, διέπρεψαν στη σκηνή του αιθρίου ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος ΔIKTAIOI – KAΣTPINOI, με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Φραγκάκη και η χορευτική ομάδα Όμιλος Καρπαθίων Νέων και Ομόνοια Απεριτών Αττικής με χοροδιδασκάλους τον Ερρίκο Γιαλουράκη και τον Βασίλη Μικροπαντρεμένο.

Την εκδήλωση τόνωσαν με τα κλαρίνα, το βιολί, τη γκάιντα, τα κρουστά, το λαούτο αλλά και τα τραγούδια οι μουσικοί Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο, φλογέρα), Κωνσταντίνος Γεωργούλης (βιολί), Λευτέρης Μαντζιούκας (γκάιντα), Βασίλης Ι. Οικονόμου (κρουστά), Δημήτρης Ρέντας (λαούτο, τραγούδι) και Διαμαντής Ρουμελιώτης (τραγούδι). Η μουσική επιμέλεια είχε την υπογραφή του Βασίλης Οικονόμου.

Αρχιτεκτόνισσα του παραδοσιακού υπερθεάματος η Στέλλα Κονιτοπούλου, Εντεταλμένη – Υπεύθυνη των χορευτικών Τμημάτων του Δήμου Κηφισιάς, Σύμβουλος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Την παρουσίαση έκανε η σκηνοθέτις – ηθοποιός, δική μας, Κική Αυγουστάτου. 

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» Νίνα-Ασπασία Βλάχου, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κ.Ε.Μ.Μ.Ε.» Έφη Κούτση, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Κηφισιάς Πόλυ Αστερίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις και πλήθος κόσμου.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds