ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γ. Μαρκόπουλος: Συναυλία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη από την Περιφέρεια Αττικής στο νέο θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος-Είσοδος ελεύθερη

By  | 

Γ. Πατούλης: «Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν έναν εμβληματικό συνθέτη στο νέο θέατρο «Κατίνα Παξινού» σε μία εκδήλωση προς τιμήν των ηρωικών αγώνων των προγόνων μας»Η Περιφέρεια Αττικής εγκαινιάζει το Πολιτιστικό Πρόγραμμα 2021 του Θεάτρου «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος με συναυλία από τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό Γιάννη Μαρκόπουλο, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21.00.Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επετειακού σχεδιασμού της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και είναι αφιερωμένη στη μνήμη και τους αγώνες των προγόνων μας.Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα διευθύνει τα διάσημα μουσικά έργα του «Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους», «Επί Σκηνής» σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, καθώς και αγαπημένα τραγούδια του από τα έργα «Ήλιος ο Πρώτος» σε ποίηση Οδ. Ελύτη, «Χρονικό», «Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ανεξάρτητα», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα» και «Εντεύθεν» σε στίχους Κ.Χ. Μύρη, Γ. Σκούρτη, Μιχ. Κατσαρού, Μ. Ελευθερίου, Νίκου Καρούζου και του ίδιου του συνθέτη.Ερμηνεύουν η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, οι τραγουδιστές Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή.Έκτακτη συμμετοχή: Κώστας Μακεδόνας.Επί σκηνής συμπράττει το 20μελες φωνητικό σύνολο «Libro Coro» του Πειραιά σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η 15μελής ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία».Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:«Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν έναν εμβληματικό συνθέτη στο νέο θέατρο «Κατίνα Παξινού» σε μία εκδήλωση προς τιμήν των ηρωικών αγώνων των προγόνων μας. Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να επενδύει στον πολιτισμό και να τιμά τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς».Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds