Γειτονικοί Δήμοι

Η Ιστορική Αναδρομή του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης σε μια καλαίσθητη έκδοση

By  | 

Μια καλαίσθητη έκδοση απέκτησε ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης, στην οποία παρουσιάζεται η ιστορική αναδρομή και η εξέλιξη των δύο πόλεων που συναποτέλεσαν τον Δήμο. Στο σκληρό εξώφυλλο και στις 211 σελίδες της έκδοσης παρουσιάζεται η ιστορία της Λυκόβρυσης, της Πεύκης και του ενιαίου Δήμου μέσα από κείμενα σε ελληνικά και αγγλικά. Επίσης, μέσα από φωτογραφικό υλικό, είτε από φωτογραφίες του παρελθόντος που συνελέγησαν, είτε φωτογραφίες της σύγχρονης πόλης, που παρήχθησαν ειδικά για την έκδοση.

Η περιήγηση στο παρελθόν ξεκινά από την αρχαιότητα και συνεχίζεται στα παλαιοχριστιανικά χρόνια, την τουρκοκρατία και φτάνει μέχρι το νεοελληνικό κράτος τον 19ο και 20ο αιώνα, την περίοδο της κατοχής, τα μεταπολεμικά χρόνια, την μεταπολίτευση φτάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή και τη δημιουργία του ενιαίου Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης, ενώ όσα περιγράφονται βασίζονται σε πλούσια βιβλιογραφία, δημοσιεύσεις, πηγές και μαρτυρίες.

 Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης στον πρόλογό του σχετικά με την ιστορία του ενιαίου Δήμου από το 2010: «Σε αυτά τα δέκα χρόνια που Λυκόβρυση και Πεύκη ένωσαν δυνάμεις κατορθώσαμε να επιτύχουμε πολλά. Ο Δήμος μας διαθέτει σήμερα εξαιρετικές πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές, οι οποίες παίρνουν καθημερινά ζωή από τους συλλόγους και τους ανθρώπους του αθλητισμού και του πολιτισμού. Άφησε πίσω του μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση και εξελίχθηκε σε πρότυπο οικονομικής διαχείρισης, ενώ εξελίσσεται σε πρότυπο λειτουργίας και ποιότητας ζωής για τους πολίτες του».

Ο Δήμαρχος προσέθεσε σχετικά με την έκδοση, αναφερόμενος στο μέλλον του Δήμου: «Στην προσπάθεια μας για μια καλύτερη ζωή, αποτελεί ισχυρό εφόδιο η γνώση της ταυτότητας μας και η δημιουργική ανάδειξη της. Αυτή η έκδοση εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια, ως ανάδειξη της συλλογικής μνήμης, αλλά και ως βάση για τα επόμενα κεφάλαια, που καλείται να γράψει η Λυκόβρυση- Πεύκη και οι άνθρωποι της».

Ο κ. Μαυρίδης ευχαριστεί επίσης όσους εργάστηκαν και όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της έκδοσης, ενώ υπογραμμίζει: «Επιπλέον ευχαριστίες θα ήθελα να δώσω σε όσους διέθεσαν αρχειακό και φωτογραφικό υλικό για τον εμπλουτισμό αυτού του λευκώματος και ιδιαίτερα στον Λαογραφικό Ιστορικό Σύλλογο ‘Πευκιώτικες Ρίζες’, ο οποίος με την ευρύτερη δράση του κατορθώνει να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με τη ζωή τους και τη δουλειά τους  όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν μικρά και μεγάλα λιθαράκια στην οικοδόμηση αυτού του Δήμου. Είναι οι πραγματικοί συγγραφείς της ιστορίας μας».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds