Συνεντεύξεις

ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

By  | 

Γράφουν: η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη και η Αγγελική Μεταξά

Νέα, ταλαντούχα, επιτυχημένη, όμορφη και πάνω απ’ όλα σεμνή.  Ηθοποιός με πάρα πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της αλλά και λαμπρές σπουδές τόσο στην υποκριτική όσο και στον χορό με τον οποίο ασχολείται από 6 ετών.  Παρά τις αμέτρητες επιτυχίες που έχει όλα αυτά τα χρόνια παραμένει ένας απόλυτα προσγειωμένος και χαμηλών τόνων άνθρωπος. Είναι η κ. Εβελίνα Παπούλια.

1. Πώς είναι σήμερα η Εβελίνα Παπούλια;

Διανύω μία υπέροχη ευτυχισμένη περίοδο στη ζωή μου με ηρεμία αγάπη και δημιουργικότητα.

2.  Θέατρο ή χορός;

Θέατρο. Ο χορός τώρα πια εξυπηρετεί το θέατρο και τις μιούζικαλ παραγωγές.

3. Κωμωδία, μιούζικαλ ή δράμα;

Όλα. Για να μπορέσω να νιώσω  ολοκληρωμένη ως ηθοποιός πρέπει και θέλω να τα κάνω όλα και για να τα κάνω όλα πρέπει να αγαπάω όλα τα είδη 

4. Θέατρο, τηλεόραση ή σινεμά;

Είμαι ηθοποιός οπότε το μέσο δεν με απασχολεί! Και τα τρία! 

5. Ρόλος σταθμός;

Στην τηλεόραση  Δύο Ξένοι στο θέατρο η Λόα στους Δαίμονες και αυτό γιατί δεν τραγουδούσα όπερα και έπρεπε να μάθω οπότε αυτό το μέτρο δυσκολίας με γοήτευσε.

6. Σας έχει τύχει να έχετε αποδεχτεί κάποια επαγγελματική πρόταση και στη συνέχεια να έρθει κάποια άλλη πιο ενδιαφέρουσα που έπρεπε να απορρίψετε γιατί είχατε ήδη δεσμευτεί;

Όχι δεν έχω απορρίψει κάτι μέχρι στιγμής για κάτι άλλο. Έχουν έρθει αρμονικά τα πράγματα.

ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

7. Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να πρέπει να »μπαίνει » σε διαφορετικούς ρόλους σε πολύ μικρό διάστημα; (στη διάρκεια της ίδιας μέρας)

Κουραστικό. Αλλά αυτό το καταλαβαίνω  όταν τελειώσει η σεζόν . Όσο τρέχω το θεωρώ φυσιολογικό γιατί είμαι σε εγρήγορση

8.  Ποιος από τους ρόλους που έχετε υποδυθεί μέχρι τώρα είναι πιο… Εβελίνα Παπούλια; (πιο κοντά στον χαρακτήρα)

Κανένας. Αλλά όλοι έχουν στοιχεία μου.

9.  Ποιος ρόλος σας έχει δυσκολέψει περισσότερο στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Δεν καταλαβαίνω δυσκολίες. Δουλεύω πάντα τόσο πολύ που και τον πιο εύκολο ρόλο τον αντιμετωπίζω ως δύσκολο.

10. Πόση καλλιτεχνική ελευθερία και αληθινή ελευθερία έκφρασης πιστεύετε ότι υπάρχει στις μέρες μας;

Ας ξεκινήσουμε από την ερώτηση: Πόσοι καλλιτέχνες έχουν βρει το στίγμα τους αυτό που θέλουν να κάνουν και ονειρεύονται και το πραγματοποιούν;; Ελάχιστοι. Υπάρχουνε λίγοι καλλιτέχνες με Όραμα.. Και δεν είναι θέμα ελευθερίας αλλά έμπνευσης. Δυστυχώς η αγωνία της ζωής η πίεση του χρόνου και της επιβίωσης πολλές φορές δεν αφήνει το περιθώριο της έμπνευσης να λειτουργήσει και κατ’ επέκταση ο καλλιτέχνης ασφυκτιά γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική ελευθερία.

ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

11.  Πώς είναι η Εβελίνα Παπούλια ως μαμά;

Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνετε στην κόρη μου. Όχι σε μένα. 

 Σίγουρα όσο περνάνε τα χρόνια γίνομαι λιγότερο μαμά και περισσότερο φίλη μαμά. Χωρίς όμως να ξεπερνιούνται τα όρια. Για εμένα είναι σημαντικό να υπάρχει αγάπη και σεβασμός στις σχέσεις. Πόσο μάλλον στη σχέση μάνας κόρης.

12.  Ποια τα επόμενα σχέδια σας;

Προς το παρόν έχω κλείσει στο θέατρο πορεία να παίξω την Μπερνάρντα Αλμπα στο έργο «το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» Όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα γιατί όλα θα εξαρτηθούν από τα μέτρα που θα ληφθούν  σε σχέση με τα θέατρα και την πανδημία του κορονοϊού. 

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds