Συνεντεύξεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ

By  | 

Γράφει: η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη και η Αγγελική Μεταξά

Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και γοητευτικούς ηθοποιούς που διαθέτουμε. Ταλαντούχος, σεμνός και ένα εξαιρετικό παιδί.

1. Πώς είναι σήμερα ο Παναγιώτης Μπουγιούρης;

Ψηλός μελαχρινός με θεληματικό πηγούνι! Χαχαχα! Καλή ερώτηση! Είμαι πάντα σε μια διαρκή αναζήτησή! Αυτό με κρατάει σε εγρήγορση αλλά πολλές φορές είναι και ψυχοφθόρο γιατί δεν ηρεμείς ποτέ! Πάντως τη δεδομένη χρονική περίοδο, αισθάνομαι ότι έκλεισαν δυο μεγάλοι ομόκεντροι κύκλοι! Μια εικοσαετής καριέρα εκ της οποίας η τελευταία δεκαετία ήταν ένας μεγάλος κύκλος της ζωής μου! Μια δεκαετία πολύ γεμάτη σε Ελλάδα και Κύπρο, που έκλεισε λίγο άδοξα λόγω του κορωνοϊού αλλά από την άλλη ίσως ήταν ένα σημάδι ότι ανοίγει κάτι ξεχωριστό και καινούριο! Και η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι είχε κλείσει και η προηγούμενη! Κάθε εμπόδιο για καλό που λέμε!

2. Κωμωδία, μιούζικαλ ή δράμα;

Πάντα με ενθουσίαζαν οι δραματικοί ρόλοι και ποτε δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου ως κωμικό ηθοποιό, αλλά πάντα οι φίλοι μου και συνάδελφοι μου έλεγαν ότι έχω πολύ χιούμορ και ότι αδικώ τον εαυτό μου καλλιτεχνικά που επιλέγω κατεξοχήν δραματικούς ρόλους! Φέτος είχα την τύχη να υποδυθώ έναν αμιγώς κωμικό ρόλο στο «μην ψαρώνεις» και έναν θεατρικό χαρακτήρα τον «Δρ Γκλας» με πάρα πολύ πικρό χιούμορ! οφείλω να ομολογήσω ότι το ευχαριστήθηκα πολύ και η αλήθεια είναι ότι έχω ένστικτο στην κωμωδία! Μιούζικαλ έχω κάνει μόνο ένα αλλά καταπληκτικό , το «Καμπαρέ» που θεωρώ ότι είναι από τα πιο σημαντικά μιούζικαλ και δραματουργικά γιατί συνήθως τα περισσότερα μιούζικαλ αναλώνονται μόνο σε καταπληκτικά τραγούδια και υπέροχες χορογραφίες!

ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

3. Θέατρο, τηλεόραση ή σινεμά;

Λατρεύω το σινεμά και θα ήθελα πολύ να κάνω περισσότερα πράγματα εκεί! Η τηλεόραση όμως μπορεί κι αυτή να σου προσφέρει παρόμοιες συγκινήσεις! Το μόνο κακό είναι ότι από τη φύση της πρέπει να γεμίσουν ώρες προγράμματος οπότε είναι δύσκολο να κρατήσεις στο ίδιο υψηλό επίπεδο την καλλιτεχνική ένταση που μπορεί να έχει μια ταινία ή ακόμη περισσότερο μια θεατρική παράσταση! Το θέατρο από την άλλη είναι η βάση της δουλειάς μας , είναι η «Ιθάκη» του ηθοποιού! Παραφράζοντας το ομότιτλο ποίημα θα πω πως, δεν έχει πολλά να σου προσφέρει παρά μόνον το ταξίδι αλλά χωρίς αυτό δεν μπορείς να πας πουθενά!

4. Ρόλος σταθμός;

Ο ΑΣΤΡΩΦ από τον «ΘΕΙΟ ΒΑΝΙΑ» του ΤΣΕΧΩΦ, και τηλεοπτικά ο «ΜΑΝΟΣ» από «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ», αν και για μένα οι πιο αγαπημένες μου στιγμές είναι , όταν δάνεισα τη φωνή μου στον Φλυν Ράϊντερ, στο «ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ» της DISNEY, και μια πολύ τρυφερή ταινία μικρού μήκους , που λέγεται «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;» και μπορείτε να τη δείτε στο διαδίκτυο και κοντεύει τα 4 εκατομμύρια προβολές! Είναι η σχέση ενός γιου με τον πατέρα του και ενός σπουργιτιού!

ΡΙΧΑΡΔΟΣ Ο Γ’

5. Δημοσιότητα και αναγνωρισιμότητα. Πώς τη διαχειρίζεσαι;

Αποφεύγοντας τες! Χαχαχα! Την αναγνωρισιμότητα την απολαμβάνω γιατί ο κόσμος μου έχει χαρίσει πάρα πολύ αγάπη και είμαι ευγνώμων αλλά με τη δημοσιότητα ποτε δεν αισθανόμουν άνετα γιατί είναι άλλος ένας ρόλος που πρέπει να υποδυθείς και αν ένα πράγμα είναι μαγικό σε αυτή τη δουλειά , είναι το να υποδύεσαι όλους αυτούς τους «ήρωες» αλλά μετά να γίνεσαι ο εαυτός σου!

6.Στη διάρκεια της μέχρι τώρα πορείας σου σε έχουμε δει σε πολλά και διαφορετικά είδη. Σου αρέσει να πειραματίζεσαι;

Ω ναι! Πάρα πολύ! Είναι το χειρότερο μου να πρέπει να υποδυθώ κάτι προβλέψιμο και αναμενόμενο! Ας πούμε ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση όταν στο «Λάκκο της αμαρτίας» πριν μερικά χρόνια στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ , έπρεπε να υποδυθώ μια τραβεστί!

7. Σου  έχει τύχει να έχεις αποδεχτεί κάποια επαγγελματική πρόταση και στη συνέχεια να έρθει κάποια άλλη πιο ενδιαφέρουσα που έπρεπε να απορρίψεις γιατί είχες ήδη δεσμευτεί;

Όχι ευτυχώς! Θα ήταν το χειρότερο μου! Ίσως γι αυτό δυσκολεύομαι πολύ να πω το ναι γενικά! Θέλω να είμαι απολύτως σίγουρος!

»ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΦΩΛΙΑΣ»

8.Έχεις μετανιώσει ποτέ για ρόλο που έπαιξες ή που δεν έπαιξες τελικά;

Σχεδόν όχι! Χαχαχα! Εννοώ ότι υπάρχει ένας ρόλος που δεν θα ήθελα να πω ότι μετάνιωσα αλλά σίγουρα θα του έδινα άλλες διαστάσεις αν μου το επέτρεπαν! Τώρα ρόλος που να απέρριψα και να το μετάνιωσα δεν υπάρχει, μάλλον το αντίθετο, δηλαδή να τον απέρριψα και να χάρηκα πολύ που το έκανα χαχαχα!

9. Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να πρέπει να »μπαίνει » σε διαφορετικούς ρόλους σε πολύ μικρό διάστημα; (στη διάρκεια της ίδιας μέρας)

Αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας! Στο εξωτερικό ο ηθοποιός αφιερώνεται σε έναν ρόλο! Το χειμώνα που μας πέρασε έκανα γυρίσματα και πρόβες για δυο νέες παραστάσεις και μια επανάληψη! Τρέλα!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ

10.  Ποιος από τους ρόλους που έχεις υποδυθεί μέχρι τώρα είναι πιο… Παναγιώτης Μπουγιούρης; (πιο κοντά στον χαρακτήρα)

Κοίτα πάντα μπολιάζω τους χαρακτήρες που παίζω με πλευρές του χαρακτήρα μου βέβαια είναι ο μόνος τρόπος για είσαι προσωπικός στην ερμηνεία σου, αλλά εκεί που σίγουρα συναντιέμαι με τους χαρακτήρες μου είναι στο χιούμορ!

11.  Ποιος ρόλος σε έχει δυσκολέψει περισσότερο στην μέχρι τώρα πορεία σου;

Θα έλεγα ο τελευταίος ο «Δρ Γκλας», έπρεπε να μάθω ένα ολόκληρο βιβλίο απ’ έξω, κυριολεκτικά όμως!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ

12. Τα τελευταία χρόνια μοίραζες τον χρόνο σου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου κάνοντας κι εκεί μια πολύ επιτυχημένη πορεία στον χώρο. Πώς το βίωσες όλο αυτό;

Ήταν μια υπέροχη δεκαετία και αισθάνομαι πολύ τυχερός που μπορούσα να μοιράζομαι το χρόνο μου ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο! Ήταν μια πολύ αναζωογονητική περίοδος και ελπίζω να είναι για πάντα!

13. Τον τελευταίο καιρό σε γνωρίσαμε και ως σκηνοθέτη. Πώς ήταν σαν εμπειρία; Πόσο εύκολο ή δύσκολο  είναι για έναν άνθρωπο που είναι ηθοποιός να πρέπει να σκηνοθετεί άλλους ηθοποιούς;

Πολύ δύσκολο! Γιατί πάνω από όλα είσαι συνάδελφος! Και δεν θες να κάνεις αυτά που σου κάνουνε χαχαχα! Όμως όλα τα πράγματα έχουν δυο όψεις! Θεωρώ ότι ένας ηθοποιός όταν σκηνοθετεί πλεονεκτεί στις προσεγγίσεις των ρόλων! Απ’ ότι φαίνεται όμως κάτι πρέπει να έκανα σωστά γιατί εισπράξαμε πάρα πολύ θετικά σχόλια! Φέτος αντιμετώπισα και μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση , του παραγωγού! Αυτό το κομμάτι νομίζω είναι ακόμη δυσκολότερο γιατί μπλέκονται οι καλλιτεχνικοί παράγοντες με τους οικονομικούς! Χαίρομαι όμως που είχα αυτήν την εμπειρία και σίγουρα θα την επαναλάβω!

ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

14. Πόση καλλιτεχνική ελευθερία και αληθινή ελευθερία έκφρασης πιστεύετε ότι υπάρχει στις μέρες μας;

Καλή ερώτηση! Εξαρτάται από ποια γωνία το βλέπει κανείς, σίγουρα όμως μια πάγια θέση της τέχνης, είναι η κριτική της εξουσίας και σε αυτόν τον τομέα σίγουρα έχουν υπάρξει πολύ χειρότερες εποχές δια μέσου των αιώνων!

15.  Ποια τα επόμενα σχέδια σου;

Ήδη συζητάω μια συνεργασία στο εξωτερικό, και αν πραγματοποιηθεί θα είμαι πολύ χαρούμενος! Εν συνεχεία θα προγραμματίσουμε την πρεμιέρα του «Δρ Γκλας» αυτού του σπουδαίου έργου , που ανεκόπη λόγω καραντίνας και ήδη σκέφτομαι πιθανά θεατρικά σχέδια είτε ως σκηνοθέτης είτε ως παραγωγός!

Την ταινία »Τι είναι αυτό μπορείτε να δείτε: https://www.youtube.com/watch?v=AuMV-DiBl3Q

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του κ. Μπουγιούρη και τον ευχαριστούμε πολύ.

*Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρης της συνέντευξης.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds