ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Βραβεύσεις, ευγενής άμιλλα και χαμόγελα στην μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού

By  | 
🏃

Στο #αθλητικό_κέντρο «Ν. Πέρκιζας», το Σάββατο 18 Ιουνίου, …χτύπησε η καρδιά του αθλητισμού στην πόλη. Δεκάδες #μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, μέλη των αθλητικών σωματείων της πόλης μας, συμμετέχοντες στα προγράμματα άθλησης του Δήμου, γυμναστές, αλλά και γονείς συναντήθηκαν στη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, «#Χαλάνδρι Bravo 2022», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην πόλη, με στόχο να γίνει θεσμός.

🏃

Οι παριστάμενοι απόλαυσαν φιλικούς #αγώνες μεταξύ των τοπικών σωματείων σε μια σειρά από #αθλήματα (μίνι τένις, καλαθοσφαίριση, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κ.α.), επιδείξεις (στίβος, κολύμβηση, συγχρονισμένη κολύμβηση, ρυθμική, κολύμβηση για ανάπηρα άτομα κ.α.) και βέβαια βραβεύσεις όλων όσοι συμμετείχαν.

👫

Οι γονείς καμάρωσαν τα παιδιά τους, χάρηκαν με τη χαρά τους και όλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

👫

Εκτός από τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση, βραβεύτηκαν επίσης οι 58 μαθητές/μαθήτριες που διακρίθηκαν το 2021 σε πανελλήνιους αγώνες, ενώ τιμήθηκαν δύο αθλητές,

👉

ο ποδηλάτης Κώστας Βουγιούκας, για την επιτυχία του στο Everesting Challenge -ανεβοκατέβηκε με το ποδήλατό του το Λυκαβηττό 17 φορές, προκειμένου να συμπληρώσει το υψόμετρο του Everest (8.848 μέτρα)- και

👉

ο ηθοποιός – δρομέας Άγης Εμμανουήλ, ο οποίος διένυσε 2.421 χλμ. από την Πνύκα έως τη Γλασκώβη, δίνοντας το δικό του μήνυμα στην Διάσκεψη για το Κλίμα.

🏃

Τα μετάλλια και βραβεία απένειμαν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, κα. Κρίστη Αγαπητού, κ. Μάνος Κρανίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και ο δημιουργός Αλέξανδρος Θεοχαράτος, ο οποίος φιλοτέχνησε με την ομάδα του, τα 13 graffiti που κοσμούν εξωτερικά το αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας».

🏃

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες/ουσες, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής, τόνισε, ότι για πρώτη φορά, η πόλη τιμά τους μαθητές/τριες των σχολείων σε μια διοργάνωση που θα γίνει θεσμός για το Χαλάνδρι, προσθέτοντας: «Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε τη δουλειά που γίνεται στο μαζικό αλλά και στο σωματειακό αθλητισμό».

👉

Επισήμανε, επίσης, ότι από το 2014 που ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή, ο αθλητισμός στην πόλη βρήκε τη θέση που του αξίζει, αναφερόμενος

👉

στην πλήρη ανακαίνιση και αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων,

👉

στην τοποθέτηση συστήματος γεωθερμίας στο αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας,

👉

στη στήριξη των αθλητικών σωματείων καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας,

👉

στην ενίσχυση της προσβασιμότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων,

👉

στην εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων γυμναστικής και κολύμβησης για ανάπηρα άτομα, αλλά και

👉

στη δημιουργία ενός ακόμα αθλητικού πολυχώρου, στην περιοχή του Πατήματος.https://www.chalandri.gr/athlitismos/83707/#Δήμος_Χαλανδρίου#αθλητισμός#chalandri

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.