Δήμος Κηφισιάς

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ/ΖΩΔΙΑ

By  | 

γράφει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Η Έκλειψη (και Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14/12, από την 23.08 του Τοξότη. Σύμφωνα με διάφορες θεωρίες, ο χρόνος της επίδρασης, μπορεί να είναι: ημέρες,μήνες ή και χρόνια.
Η βασική της διάρκεια, (έναρξη και κορύφωση), ήταν 2:14. Άρα και η επίδραση της, επεκτείνεται έως τον 2ο μήνα (2021).

Ο Asc (ωροσκόπος) της Έκλειψης, βρίσκεται στον Καρκίνο και το Mc (μεσουράνημα), στον Ιχθύ. Το στοιχείο Νερό, ενισχύεται από τον Ποσειδώνα και τη Δήμητρα, (αστεροειδή) καθώς επίσης και από την Αφροδίτη, Σελάνα, Ήρα και Αστραία από τον Σκορπιό.

Ο  Ποσειδώνας από τη θέση των Ιχθύων,
συμβολίζει (αρχετυπικά) τον Ωκεανό-Συλλογικό Ασυνείδητο

Η επίδραση της Έκλειψης, βρίσκεται σε σύνοδο με το Γαλαξιακό κέντρο. (επηρεάζει τους πάντες, σε κάθε επίπεδο-είτε μέσα είτε έξω από τη Γη). 

Το τρίτο δεκαήμερο του Τοξότη, έχει την επίδραση της Ηλιακής ενέργειας. Αυτό φυσικά είναι καλό, γιατί ρίχνει πρόσθετο Φως-Συνειδητότητα. 

Οι εσωτερικές διαδρομές …θα γίνουν αυτοσκοπός
. Στην καλύτερη περίπτωση, …η  βιωματική γνώση, θα κερδίσει το »κατάλληλο» έδαφος.  (Είτε οικειοθελώς, είτε μέσω κάποιας συνειδητής η ασυνείδητης παρέμβασης… και όχι μόνο για αγαθούς στόχους). 

Και εδώ υπάρχει κάτι, που χρειάζεται προσοχή! Αφορά την όψη Άρη-Έριδας-Πλούτωνα. Όσοι έχετε  γενέθλια όψη Άρη-Πλούτωνα, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αντιδράσεις σας (παρότι ξέρετε …να χειρίζεστε την ενέργεια του). Η δύναμη  είναι τεράστια, και μπορεί να βγάλει διάφορες αντιδράσεις-(όπως για παραδειγμα), εν βρασμό ψυχής.
Η ενεργητική του εκδήλωση, ενδέχεται να προκαλέσει φαινόμενα πίεσης, …σε κρατικό, προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Εαν έχετε προστατευόμενα μέλη, προσοχή σε… φαινόμενα bullying. 

Η εβδομάδα αυτή, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική. Εκτός από το φαινόμενο της Ολικής-Ηλιακής Έκλειψης, περιμένουμε και τον συνοδικό κύκλο Δία – Κρόνου, σε ζώδιο του Αέρα.  Η είσοδός του στον Υδροχόο, εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την Ανθρωπότητα (ή για την ανθρωπότητα). Οι 2 αυτοί πλανήτες, λίγο πριν από τις γιορτές, ενώνονται στο ίδιο εκλειπτικό μήκος (θα πούμε σύντομα κι άλλα γύρω από αυτό)

Ο Δίας και ο Κρόνος*, είναι οι δείκτες, που ορίζουν τις κοινωνικές συνθήκες(τουλάχιστον σε επίπεδο συμβολικό). Από εδώ και στο εξής, η τεχνολογία θα πάρει τεράστια έκταση στην καθημερινότητα μας, αλλά παράλληλα,  θα γίνει  και το ν.1ο …ζητούμενο του πολίτη. 

*Σημαντικές λέξεις κλειδιά για τον Κρόνο-ΔίαΧώρος-Χρόνος, Συστολή-Διαστολή, Νόμος-Τάξη, Περιορισμός-Επέκταση.

Στις 15/12, η Αφροδίτη, εισέρχεται στο Μεταβλητό ζώδιο της Φωτιάς Τοξότη. Η ανάγκη μας για κοινωνικές σχέσεις και επαφές, θα γίνει πιο ισχυρή. 

ΚΡΙΟΣ

Αγαπητοί μου Κριοί, προσοχή! Ο κυβερνήτης σας Άρης είναι πολύ ενεργός. Θα χρειαστεί (για ακόμη μια φορά), να είστε συνειδητοί. Υπάρχουν πολύ έντονες δράσεις-εντάσεις, κυρίως για εσάς του 3ου δεκαήμερου. Η Αφροδίτη, ο Κρόνος και ο Δίας, έρχονται για να βοηθήσουν. Ο Υδροχόος και ο Τοξότης, γίνονται υποστηρικτές στα σχέδια σας. Βρείτε κάποιον ήπιο τρόπο, …για να εκφράσετε τις ανάγκες σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Ηλιακή Έκλειψη, αλλά και η κυβερνήτης σας Αφροδίτη από τον Τοξότη, ενεργοποιεί τις ψυχολογικές & φιλοσοφικές σας αναζητήσεις. Η είσοδος του ΔίαΚρόνου στον Υδροχόο, απελευθερώνει το 3ο σας δεκαήμερο. (Η αποφόρτιση από τον Αιγόκερω, γίνεται έντονα αισθητή). Ο τομέας της κοινωνικής και επαγγελματικής σας ταυτότητας, μπαίνει μέσα σε ένα Νέο πλαίσιο δράσης (2 ταχυτήτων).

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη-Έκλειψη, σας επηρεάζει στον τομέα των σχέσεων, …σε απόλυτο βαθμό! Η δυναμική συμμετοχή του Ποσειδώνα, ευνοεί τους εναλλακτικούς θεραπευτές αλλάκαι τους καλλιτέχνες. (από άποψη έμπνευσης). Οι υπόλοιποι θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή…κυρίως εάν πρόκειται να πάρετε κάποιες σημαντικές αποφάσεις.  Αργότερα, ο Δίας και ο Κρόνος στον Υδροχόο, θα βοηθήσουν τα σχέδια σας. Το ίδιο και η Αφροδίτη από τον Τοξότη.   

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Νέα ΣελήνηΈκλειψη, σας ενεργοποιεί… στα θέματα της καθημερινότητας. Είστε ο ASC (ωροσκόπος)  της Νέας Σελήνης και καλείστε να βρείτε υπαρκτές λύσεις. Ο Δίας και ο Κρόνος, σας αλλάζουν την ψυχοσύνθεση. Οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν. Ο συναισθηματικός σας κόσμος, θα είναι ιδιαίτερα ενεργός. Η ψυχολογία σας θα ΄΄μοιάζει΄΄ σαν ένα ακορντεόν. (Θα ανοίγει και θα κλείνει).  Εκτιμήστε σωστά… τις ανάγκες σας!

ΛΕΩΝ

Η ενεργοποίηση του Υδροχόου και του Τοξότη, είναι για εσάς φιλική. Το στοιχείο του σταθερού Αέρα και της μεταβλητής Φωτιάς, θα είναι το στοιχείο που θα σας κάνει να νιώσετε… πιο δημιουργικά ασφαλείς! Κάντε σχέδια και βρείτε τους κατάλληλους συνεργάτες. Ευνοούνται οι σχέσεις με το εξωτερικό (στο άμεσο μέλλον). Να είστε σε ετοιμότητα. Οι συνειδητές σας προσπάθειες, θα αποδώσουν καρπούς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Κυβερνήτης σας Ερμής, συμμετέχει στην Έκλειψη. Η όψη του  με τον Ποσειδώνα, σας μπερδεύει συχνά. Εσείς όμως, έχετε συνηθίσει αλλιώς. Θέλετε όλα να είναι ξεκάθαρα! Το τετράγωνο του Ερμή, δεν σας υποστηρίζει σε αυτή τη φάση. Καλύτερα να χαλαρώσετε και ακολουθήσετε τη ροή. Χρησιμοποιήστε την εμπειρία σας. (Όλοι έχουν να μάθουν από εσάς). Αποφύγετε τα σενάρια και τις υποθέσεις. Διευκρινίστε! 

ΖΥΓΟΣ

Επιτέλους ήρθε αυτή η ώρα (που τόσο περιμένατε)! Η κυβερνήτης σας Αφροδίτη, εισέρχεται στο ζώδιο του Τοξότη. (Ένα μεταβλητό ζώδιο, που διψά για την …εμπειρία και ανήκει  στην τριπλότητα  της φωτιάς). Σίγουρα θα νιώσετε πιο βολικά. Ωστόσο, η Έκλειψη,  επιβάλει πιο… εσωτερικούς »τόνους». Μην πάρετε φόρα…! Σιγά-σιγά. Ο Δίας-Κρόνος από τον Υδροχόο, θα προετοιμάσει (για εσάς), το κατάλληλο έδαφος… για τις αλλαγές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο κυβερνήτης σας Άρης, σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Η συμμετοχή της Έριδας, κάνει τα πράγματα να δείχνουν περίεργα. Διάφοροι »καλοθελητές» βρίσκονται στη »διάθεσή» σας. Είστε μήπως ετοιμοπόλεμοι ή φορτισμένοι συναισθηματικά; Προσέξτε διπλά και τριπλά. Τα αμφιλεγόμενα μηνύματα… τρίτων ατόμων, ίσως να γίνουν… και η αιτία για άμυνα (τουλάχιστον σε ψυχολογικό επίπεδο). Ξεκαθαρίστε τα συναισθήματά σας. Να είστε στο κέντρο σας!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Εγκαινιάσατε τη Νέα Σελήνη (το απόγευμα της Δευτέρας). Παράλληλα, η τελευταίαΈκλειψη του 2020, πραγματοποιήθηκε από το 3ο σας δεκαήμερο. Ο τομέας που ενεργοποιείται είναι ο 6ος οίκος. Αναζητάτε λύσεις στα θέματα της Υγείας (η αναζήτηση μεγεθύνεται σε παγκόσμιο επίπεδο).  Ή είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο σας, σας χαρίζει όρεξη για συνεργασίες και σχέσεις-από κάθε επίπεδο. Παράλληλα, κάνετε κάποια επαγγελματικά σχέδια. Ο Δίας και Κρόνος από τον Υδροχόο, σας στηρίζουν με τις κατάλληλες κοινωνικές θέσεις-γνωριμίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

»Αποχαιρετάτε» τον Δία και τον Κρόνο. Ένας χρόνος για τον Δία και 2,5 χρόνια για τον Κρόνο. (Δεν είναι και λίγοοο!) Ότι είπατε-είπατε ότι σχεδιάσατε-σχεδιάσατε. Τώρα, ήρθε η ώρα για δράση! Ονομάστε τα βήματα και ανακοινώστε τα σχέδια σας. Προσέξτε όμως! Επειδή έχετε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά, ίσως τώρα, να σας βγει και η κούραση. Δώστε  ΄΄άδεια» στον εαυτό σας. Η ζωή δεν είναι μόνο υποχρεώσεις και δουλειά. Βάλτε »μικρές» prive πινελιές χαράς… στην καθημερινότητά σας!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Δίας εισέρχεται στο ζώδιο σας. Μαζί, μπορείτε να κάνετε πολλά..!. Ο τομέας της τεχνολογίας, θα σας δώσει… ανεπάντεχες λύσεις! Παράλληλα, ο Κρόνος εγκαινιάζει, έναν νέο κύκλο 2,5 χρόνων. Καλείστε να είστε υπεύθυνοι και σοβαροί. »Ανακαλύψτε» τις βαθύτερες σας ανάγκες! Ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης, θα έρθει σε συνομιλία με τον Ουρανό! Αλλάξτε ότι πρέπει, κρατήστε ότι χρειάζεστε και δώστε χώρο στα καινούρια σας σχέδια!

ΙΧΘΥΣ

Το μεσουράνημα της Έκλειψης, συντονίζεται με τον κυβερνήτης σας Ποσειδώνα. Ο συναισθηματικός σας »κύκλος», θα »αποκτήσει» …μια ιδιαίτερη δόνηση με το Κοσμικό. Νιώθετε και αφουγκράζεστε τα πάντα…! Η θέση του Δία και του Κρόνου από τον Υδροχόο, θα σας δώσει την ευκαιρία, να κάνετε …. κάποια όνειρα στο »επιχειρείν». Αφουγκραστείτε μέσα από τον δρόμο, …που μόνο εσείς ξέρετε. Από Εαυτό, προς εαυτό. Τα »κέρδη»  σε επίπεδο αυτογνωσίας, θα είναι πολλά… Αργότερα, θα »δείτε» και το  πρακτικό αποτέλεσμα! 

Με Χαρά, 
για το ‘Kifissia Radio News- Κifissia Νorth City»

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds