Δήμος Κηφισιάς

To Υπουργείο Εξωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος (Dis)playing Attica.

By  | 

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μια πρωτοβουλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της τρέχουσας, εξάμηνης, Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία ασκεί η χώρα μας και ολοκληρώνεται στις 18 Νοεμβρίου 2020.

Η συνεργασία και η σύμπραξη των τριών (3) παραπάνω φορέων αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα εξωστρέφειας και αφοσίωσης στον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, λόγω της πανδημίας, αλλάζοντας πολλά  από όσα θεωρούνταν δεδομένα στην καθημερινότητα μας. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε σχετικά ότι: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχωράμε σε μια σειρά πολιτιστικών δράσεων που  θα φέρουν ξανά στην επικαιρότητα τις διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας. Ξεκινώντας από την Αθήνα και πηγαίνοντας και στις υπόλοιπες γειτονιές και όμορφα σημεία του τόπου μας, που συμβολίζουν για εμάς αλλά και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, τις πανανθρώπινες αξίες του ελληνικού πολιτισμού, τα πολιτιστικά αυτά γεγονότα θα μεταδίδονται ηλεκτρονικά και θα αγκαλιαστούν από τα 800 εκατ. Ευρωπαίων. Γιατί Συμβούλιο της Ευρώπης και Ευρώπη δε σημαίνει μόνο δικαιώματα και δημοκρατία. Σημαίνει και πολιτισμός και η Ελλάδα έχει να αναδείξει πολλά σε αυτόν τον τομέα».

Μήνυμα αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, χαρακτήρισε τη διαδικτυακή μετάδοση των συναυλιών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «H μουσική αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας, ενώνει τους λαούς και προάγει τον πολιτισμό. Γιατί η μουσική είναι ζωή». Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής προάγει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και επικεντρώνεται σε δράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Όπως υπογράμμισε, «οι Περιφέρειες και οι Δήμοι μας είναι κοινωνοί της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συνεργάζονται με το κεντρικό κράτος στην προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

Τέλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, κ. Λουκάς Καρυτινός, χαιρέτισε την πρωτοβουλία, λέγοντας: «Όπως συμβαίνει συχνά, οι αντίξοες συνθήκες, πέραν των δυσκολιών, αποτελούν πηγή νέων πρωτοβουλιών, συνεργασιών και δημιουργικής δράσης. Έτσι, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εξωτερικών, βρήκε την ευκαιρία με τους διαπρεπείς μουσικούς της, να παρουσιάσει διάσημα έργα μουσικής δωματίου, σε διαφορετικούς εμβληματικούς χώρους της Αττικής. 

Με τις συναυλίες αυτές, το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μουσικούς της ΚΟΑ, να δει το έργο τους και να ακούσει  εξαιρετικές συνθέσεις για μικρότερα μουσικά σύνολα.»

Οι εν λόγω πολιτιστικές δράσεις έχουν ως απώτερο σκοπό να αναδείξουν ιστορικά και πολιτιστικά σημεία και πανανθρώπινα σύμβολα του τόπου μας, πανευρωπαϊκά, μέσα από μια σειρά 8 μικρής διάρκειας συναυλιών διαφόρων μουσικών συνόλων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που θα εκτείνονται από το αμιγώς κλασικό ρεπερτόριο, έως την κινηματογραφική μουσική, τη τζαζ, αλλά και την έντεχνη ελληνική σκηνή.

Οι εικόνες αυτές αναμένεται να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη, αναδεικνύοντας τις παναθρώπινες, διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας, οι οποίες και παραμένουν η βάση για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, διανύοντας το δεύτερο και πιο δυνατό κύμα της πανδημίας, ευελπιστούμε οι συναυλίες αυτές να προσφέρουν στο κοινό μια νότα αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης.

Συντονιστείτε, λοιπόν, από σήμερα και κάθε Πέμπτη, στις 8 μ.μ. το βράδυ στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Περιφέρειας Αττικής καθώς και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και γίνετε κοινωνοί αυτής της μουσικής, ψηφιακής, εμπειρίας από τους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής.

Οι συναυλίες θα προβάλλονται δωρεάν και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου 2020.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds