Περιφέρεια Β.Αττικης

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που πραγματοποιήθηκε στη Γερουσία της Βουλής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

By  | 

Γ. Πατούλης: «Η προστασία και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελεί θεμελιώδη λίθο της δημοκρατίας και του πολιτισμού μας. Ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που δίνουμε την εθνική μάχη με την πανδημία, στο επίκεντρό μας παραμένει πάντα ο άνθρωπος και οι ανάγκες του»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που δέχθηκε από τον Αν. Υπ. Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη, παραβρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία λήγει στις 18 Νοεμβρίου 2020 την Προεδρία.

 Κεντρική ομιλήτρια της επετειακής εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και η βουλευτής και Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κα. Ντόρα Μπακογιάννη. Συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου κα Marija Pejcinovic Buric, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Robert Spano, o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού κ. Rik Daems η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Dunja Mijatovic, που μετέβησαν στην Ελλάδα, για να συμμετάσχουν επί τούτου στην εκδήλωση και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Ι. Σελίμης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Περιφέρεια Αττικής, σε μία συμβολική κίνηση, χάρισε στα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης δώρα με προϊόντα της Αττικής γης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

Η 4Η Νοεμβρίου 1950 είναι μία ιστορική μέρα καθώς με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η Ευρώπη αποτύπωσε σ΄ε΄να κείμενο την ξεκάθαρη βούλησή της να διασφαλίζεται με κάθε τρόπο ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις αρχές της Δημοκρατίας και στο Κράτος Δικαίου. Άλλωστε η προστασία και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελούν θεμελιώδη λίθο της δημοκρατίας και του πολιτισμού μας. Ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που δίνουμε την εθνική μάχη με την πανδημία, στο επίκεντρο μας παραμένει πάντα ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, διοργάνωσε μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Η Eυρωπαϊκή έννοια του Κράτους ως “Δημόσια Υπηρεσία” και οι κρίσεις”.

Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ως συνδιοργανωτής συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συμβολή και την υποστήριξη.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον ΙΣΑ, εν μέσω της πανδημίας, για την προστασία των ηλικιωμένων σε Μονάδες Φροντίδας, για τη δημιουργία ομάδας κρούσης, την ανάπτυξη της πλατφόρμας (1110) στην οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται δωρεάν σε 24ωρη βάση, στη χρηματοδότηση αγοράς αναπνευστήρων και κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ για τα νοσοκομεία της Αττικής. Παράλληλα και σε άλλες πρωτοβουλίες όπως η λειτουργία Δέκα Κινητών Μονάδων που συνδράμουν στην διενέργεια των ελέγχων για τον Covid19, οι Εθελοντικές Αιμοδοσίες, η στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της Αττικής με στοχευμένες ενέργειες μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, αλλά και η ανάπτυξη του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και προσυμπτωματικού ελέγχου. 

Στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι ο άνθρωπος και σ΄αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό όσων πολιτών μας έχουν ανάγκη.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds