Περιφέρεια Β.Αττικης

Συναντήσεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με τις διοικήσεις του νοσοκομείου και του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

By  | 

Γ. Πατούλης: «Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το σύστημα υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Παρά τις ελλείψεις στη στελέχωση και σε επίπεδο υποδομών, οι δομές υγείας της Σάμου ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από το φονικό σεισμό»  

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης είχε σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου συναντήσεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με τις διοικήσεις του νοσοκομείου και του ιατρικού Συλλόγου  Σάμου.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων ο Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους συναδέλφους του και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με το Διοικητή του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Σάμου στο Βαθύ ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου Ν. Στεφανή καθώς και με εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά σε ζητήματα που αφορούν στις υποδομές και τη στελέχωση του νοσοκομείου, ενώ επισημάνθηκε ότι το υπουργείο Υγείας και ο Διοικητής της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χ. Ροϊλός έχουν συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται η ενίσχυση του νοσοκομείου με επιπλέον στελεχιακό δυναμικό ενώ διερευνάται πώς θα δημιουργηθεί μια επιπλέον μονάδα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω Covid 19.

Ο Γ. Πατούλης είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου Σ. Καπώλη, την ταμία Θ. Σταθά και καθώς με μέλη του Συλλόγου.  Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα έλλειψης ειδικοτήτων όπως παιδιάτρων και νευροχειρουργών, ενώ τονίστηκε ότι έχει δρομολογηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση η κάλυψη των σχετικών κενών.

Με αφορμή τις σχετικές συναντήσεις που είχε ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι οι πολίτες των παραμεθόριων νησιών μας να παραμένουν ασφαλείς και να απολαμβάνουν επαρκείς υπηρεσίες και στο τομέα της υγείας. Τόσο ως Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, ως Περιφερειάρχης Αττικής αλλά και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας. Συζήτησα με τους συναδέλφους μου και τους ενημέρωσα ότι αν κριθεί αναγκαίο θα μεταβεί στο νησί και η επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκειμένου να συνδράμει. Διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ διαφαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης του τουρισμού υγείας. Να σημειώσω ότι με το συνάδελφο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη συζητήσαμε και ζητήματα συνδρομής και παροχής τεχνογνωσίας σε επίπεδο ΕΣΠΑ προκειμένου να απορροφήσουν πόρους για την υλοποίηση και ολοκλήρωση προγραμμάτων που θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας και τις λειτουργίες του υγειονομικού συστήματος»

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds