Δήμος Κηφισιάς

«Ο ΗΡΩΑΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ» από ΠΡΟΝΟΗ

By  | 


Με μεγάλη μας χαρά πραγματοποιήσαμε στις 06/06/2024 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς το πρόγραμμα «Ο ΗΡΩΑΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ» στα παιδιά της ΣΤ´ τάξης. Συντονίστριες ήταν η Αλεξάκη Αρχοντούλα, Κοινωνική Λειτουργός MSc- ψυχοθεραπεύτρια και η Μποϊντά Μαρία, ασκούμενη φοιτήτρια κοινωνικής εργασίας στο Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ». Το πρόγραμμα αφορούσε την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά ενημερώθηκαν για το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», τις δράσεις του και τις ομάδες στόχο του. Στην συνέχεια Καταγράψαμε όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματά που έχουν ακούγωντας την λέξη Γυμνάσιο. Παρουσίασαν ο καθένας τον ήρωά του και τον λόγο που τον θαυμάζει, γεγονός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αξίες και την πηγή άντλησης δύναμης για το Γυμνάσιο.
Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν αντικρίσαμε το παγκάκι της φιλίας, μια δράση της ΠΡΟΝΟΗ από το 2018 τοποθετημένο στο χώρο του σχολείου γεμάτο χρώματα και θετικά μηνύματα!

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds