ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας – 22 Μαΐου

By  | 

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας στις 22 Μαΐου καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη και έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε ζητήματα που αφορούν την βιοποικιλότητα και την ανάδειξη της σημασίας της ποικιλίας των ζωικών και φυτικών ειδών για την ίδια την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της φτώχειας σε διεθνές επίπεδο. Οι εκθέσεις του ΟΗΕ και η επιστημονική κοινότητα επισημαίνουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα και η υποβάθμιση των υδροβιότοπων απειλεί με εξαφάνιση το 12% του συνόλου των πτηνών του πλανήτη και το 10% των φυτών και των ζώων της Γης, ενώ προειδοποιούν ότι οι κλιματικές αλλαγές θα εξαφανίσουν το 30% της πανίδας στη Γη.

Στην Ελλάδα απειλούνται με εξαφάνιση η καστανή αρκούδα, η μεσογειακή φώκια, η χελώνα καρέτα – καρέτα, η αγριόγατα, ο γυπαετός, η πέστροφα, ενώ σε κίνδυνο βρίσκονται ο λύκος, το τσακάλι, ο ασβός, το ζαρκάδι και το ελάφι.

πηγή: ερτ

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds