Διάφορα

Γυναικοκτονίες

By  | 

Tο να έχουν δολοφονηθεί μέσα σε διάστημα τριών χρόνων 65 γυναίκες και να έχουν συμβεί πέντε γυναικοκτονίες στους τρεις πρώτους μήνες του 2024 είναι πρωτοφανής κατάσταση, φρικιαστικό φαινόμενο για την Ελλάδα, που θα έπρεπε να είχε αφυπνίσει όλους και όλες!!! Tι έγινε ξαφνικά και μετά την πανδημία πολλαπλασιάστηκαν οι γυναικοκτονίες, τρελάθηκαν κάποιοι άντρες; Άλλαξε προς το χειρότερο η ψυχολογία τους; εμείς τι κάνουμε ως κοινωνία; Μια νέα γυναίκα με τι ψυχολογία, συναίσθημα θα εισέλθει σε μια ερωτική σχέση με έναν νέο άνδρα κατω απο το βάρος των αρνητικών συνεχόμενων γεγονότων; Με συναίσθημα καχυποψίας ,αμφιβολίας και ανασφάλειας; Ας το σκεφτούν όλοι οι αρμόδιοι και όλοι εμείς;
Τα αίτια πολλά σίγουρα κοινωνικά ,ψυχολογικά προβλήματα, κακές νοοτροπίες ,αρνητικά πρότυπα που αφορούν την ανατροφή των αγοριών, κακή αντιμετώπιση της κατάστασης από την κυβέρνηση, έλλειψη παιδείας, αδιαφορία των ίδιων των ανδρών που εκτίθενται και δεν παίρνουν πρωτοβουλίες αντιστροφής της αρνητικής εικόνας που αφορά το φύλο τους στην κοινωνία. Αναλαμβάνοντας και οι ίδιοι οι άντρες εκτός από τις γυναίκες πρωτοβουλίες αντίστασης ,αντίδρασης και διαφώτισης μέσω οργανώσεων και συλλόγων, που αφορούν το σεβασμό των νέων αγοριών και ανδρών προς τη γυναίκα ,μάνα, κόρη, αδερφή αλλά και σεβασμό πως κάθε ανθρώπινη ζωή θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει κάποια πράγματα προς το καλύτερο στην κοινωνία και να είχαν αποτραπεί πολλές γυναικοκτονίες αλλά και άλλες δολοφονίες πάσης φύσεως. Οι ενστικτώδεις, βάρβαρες και κακοποιητικές συμπεριφορές κυρίως προερχόμενες από κάποιους προβληματικούς άντρες μόνο κακό προκάλεσαν και προκαλούν στην ανθρωπότητα. Η ώρα άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος αποτελεί πρωταρχική ανάγκη για όλους και όλες, πρωτίστως όμως για την κυβέρνηση.

πηγη : λογοτεχνικά μονοπάτια (fb)

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds