Διάφορα

Η Φωτογραφία που κέρδισε στα βραβεία φωτογραφίας Άγριας Ζωής

By  | 

🌊Η ζημιά του ανθρώπου στη φύση μέσα από αυτή την εντυπωσιακή λήψη που κέρδισε στα φετινά Βραβεία Φωτογραφίας Άγριας ζωής. Η φωτογραφία επιλέχθηκε από περισσότερες από 14.000 συμμετοχές τόσο από ερασιτέχνες όσο και από επαγγελματίες φωτογράφους.

Καταγράφει μία ποδοσφαιρική μπάλα η οποία κάτω από την επιφάνεια του νερού, είναι καλυμμένη από ένα είδος βαλανόστρακου, το οποίο δεν είναι εγγενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σε τροπικές περιοχές, από όπου μάλλον πέρασε η μπάλα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της.

Η φωτογραφία είναι του Ryan Stalker: «Πάνω από το νερό είναι απλώς μία ποδοσφαιρική μπάλα. Κάτω όμως από την ίσαλο γραμμή υπάρχει μια αποικία πλασμάτων. Η μπάλα ξεβράστηκε στο Ντόρσετ αφού έκανε ένα τεράστιο ταξίδι στον ωκεανό πέρα ​​από τον Ατλαντικό», λέει ο Stalker.

Για ακόμη μία φορά, γίνεται ξεκάθαρο ότι όσο σκουπίδια συνεχίζουν να βρίσκονται στη θάλασσα, τόσο θα διαταράσσεται ανεπανόρθωτα η θαλάσσια ζωή και όχι μόνο, με πλάσματα να κάνουν «σπίτι» τους απόβλητα και πλαστικά και να μεταναστεύουν σε άλλες περιοχές.

📸Ryan Stalker / British Wildlife Photo Awards

Πηγη :Rosa.gr


Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds