ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οριστικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου

By  | 

Η ολοκλήρωση του ομαδικού της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, επικύρωσε και μαθηματικά την πρόκριση των Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Σοφίας Μαλκογεώργου στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οριστικοποιήθηκε η πρόκριση στους Ολυμπιακούς για το ελληνικό ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργουκατέλαβαν την έκτη θέση στον τελικό του ελεύθερου ντουέτου και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στη μεγάλη γιορτή του Παρισιού.

Η πρόκριση επικυρώθηκε με την ολοκλήρωση των αγώνων του ομαδικού. Η Ισπανία, η Ιταλία και ο Καναδάς πήραν τα εισιτήρια για το Παρίσι από το ομαδικό (μαζί με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία), κι έτσι οι τρεις εναπομείνασες θέσεις στο ντουέτο πήγπήγαν οριστικά στην Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και την Ελλάδα, δηλαδή στις τρεις χώρες με το υψηλότερο άθροισμα βαθμολογίας σε τεχνικό και ελεύθερο ντουέτο στην Ντόχα, μεταξύ αυτών που δεν θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ομαδικό.

Στην έκτη θέση του κόσμου Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου

Την έκτη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα κατέλαβαν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου. Οι Ελληνίδες αθλήτριες χόρεψαν με ρυθμό και χάρη ένα θέμα με «Illusions».

Σε χορογραφία της Όλγα Πίλιπτσουκ, οι Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου που είναι μαζί από το 2022 έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό έχοντας ανεβάσει το βαθμό δυσκολίας τους στο 43.800. Βαθμολογήθηκαν με 87.4500 στην καλλιτεχνική εκτέλεση και 149.3334 στην εκτέλεση. Συνολικά έλαβαν 236,7834 βαθμούς.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι δίδυμες Λιουγί Γουάνγκ και Τσιανγί Γουάνγκ από την Κίνα που μετά το τεχνικό, πήραν την πρώτη θέση και στο ελεύθερο πρόγραμμα. Οι επίσης δίδυμες αδελφές από την Ολλανδία, η Μπρέγκε και η Νούρτιε Ντε Μπράουβερ, έγραψαν ιστορία με τη δεύτερη θέση που κατέλαβαν (με διαφορά μόλις 0,275β. από τις νικήτριες), καθώς χάρισαν στην χώρα τους το πρώτο μετάλλιό της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Στη τρίτη θέση βρέθηκαν οι Κέιτ Σόρτμαν και Ιζαμπελ Θορπ από τη Μεγάλη Βρετανία, που είχαν κατακτήσει το ασημένιο στο τεχνικό πρόγραμμα.

πηγη: sportal.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds